В 21 лунен ден може да се хапне вече по-стабилно.

...
В 21 лунен ден може да се хапне вече по-стабилно.
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – събота– 21 май 2022

В 21 лунен ден може да се хапне към този момент по-стабилно. Грижете се повече за качеството на храната, която ядете. В диетата ви би трябвало да преобладават " живи " храни, в които да има най-малко химическите добавки, мазнини, сол и захар.

Днес можете да се поглезите с обичан десерт, да организирате дребен празник вкъщи. Събиране с близки хора, родственици и фамилията ще бъде доста прелестно. Можете да получите доста позитивни страсти от тях, а връзката ще усъвършенства настроението ви.

Денят е обвързван с кръвоносната система, по тази причина е потребно за процедури по изчистване на кръвта и да се ядат артикули, които я ускоряват - черен дроб, червени плодове и зеленчуци - боровинки, нар, цвекло, домати и други Може да се пие изсъхнало алено вино.

За предпочитане е храната да е лека, с цел да не страда черният дроб, не злоупотребявайте с доста мазни храни. Разнообразие от зеленчукови, плодови, рибни, зърнени ястия, яйца и млечни артикули ще бъдат доста потребни през днешния ден.

ВАРЕНА РИБА, ПОПАРЕНА С МАСЛО

Продукти: 1,3 кг риба (пъстърви, сом, калкан, ципура и др.), 600 г картофи, 4-5 кисели краставички, 2 огромни глави лук, 3 моркова, 1 комат целина, магданоз, 1 дафинов лист, 3 с. л. масло, 2 лимона, черен пипер, сол.

Приготвяне: Нарежете лука, морковите и целината на части и залейте с вода. Добавете дафиновия лист и черния пипер. Посолете на усет и варете 1 час. Оставете да изстине и след това прецедете бульона.

Почистената и измита риба залейте с приготвения бульон. Оставете да се вари 15 минути.

Извадете деликатно рибата и поставете в паница. Поръсете със ситно нарязания магданоз и лимонен сок. Попарете със мощно сгорещеното масло.

Гарнирайте със сварените картофи, нарязани на кръгчета кисели краставички и резенчета лимон.

„ Първо ядем, след това вършим всичко останало. “

M.F.K. Фишър
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР