В 21 часа вечерта в последния си работен ден, 50-то

...
В 21 часа вечерта в последния си работен ден, 50-то
Коментари Харесай

Сбогом на 50-ото НС - посреднощ, с шоу и забава

В 21 часа вечерта в последния си работен ден , 50-то Народно заседание съумя да събере кворум, с цел да продължи съвещанието си. От четвърти път. Регистрираха се 123 народни представители, като за разлика от предходните инспекции на кворума в залата влязоха и депутати от " ИТН " и " Възраждане ".

В дневната си стратегия депутатите към този момент гласоподаваха режим на ударна работа и привършване на съвещанието до привършване на дневния ред

Така стремително народните представители ще продължат съвещанието през нощта .

Народните представители се събраха, с цел да довършат следните планове на решения и законопроекти: Проект на решение за утвърждение на препоръчаната от Министерски съвет обновена Пътна карта за климатична индиферентност на Република България, Проект на решение за одобрение на отчет на заместител министър-председателя и министър на финансите по отношение на изменение на Националния проект за възобновяване и резистентност в Компонент 4 " Нисковъглеродна стопанска система " и договаряне по глава REPowerEU, както и ветото на президента върху Закона за адвокатурата.

Бе отхвърлено предлагането на Павела Митова, Има Такъв Народ, съвещанието да се излъчва онлайн по Българска национална телевизия и БНР, предлагането на Росен Желязков за отпадане на т.13 от дневния ред - гласоподаване на Законопроекти за поощряване на доброволчеството не бе признато, и на Хамид Хамид за отпадане на промените за индустриалните паркове.

Цели три пъти в границите на 15 минути се прави спомагателна инспекция на кворума като всякога в пленарна зала наставаше веселба с ръкопляскания и подвиквания . Така със закачки депутатите дадоха поръчка за един завършек на 50-то Народно заседание с шоу, което преля гладко към флашмоб от стана на парламентарните групи на Има Такъв Народ и " Възраждане " и част от самостоятелните. Те пък се събраха към парламентарната естрада , в поддръжка на Павела Митова, която изиска процедура по метода на водене. Въпреки изключените микрофони на трибуната, съвещанието продължи по прочут към този момент метод - с микрофон в ръка и от място депутатът от ГЕРБ Делян Добрев даде старт на разискването на климатичната пътна карта. Припомняме, че това към този момент се е случвало и в 49-то Народно заседание. 

На включени по простъпка микрофони се чу тирадата на Тошко Йорданов за медията на Слави Трифонов, който упрекна ПП-ДБ-тата, които продължавали да обслужват Делян Пеевски и неговите ползи. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР