В 20 лунен ден силно се препоръчва да не се

...
В 20 лунен ден силно се препоръчва да не се
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – сряда – 17 август 2022

В 20 лунен ден мощно се предлага да не се преяжда, да не се натоварва организмът с тежки артикули, само че и да се гладува не е добре. Преобладават леките сили, които ни дават доста сила и жизнеспособност. Когато преяждаме, запушваме енергийните канали на тялото, ставаме неспособни да възприемаме фините сили.

Да не се яде повече, в сравнение с е належащо. Храносмилателната ни система не минава през най-хубавото време, по тази причина е мощно целесъобразно да се заобикалят нездравословни храни (мазни и пържени). Да се заобикалят тестени произведения и сладко. Основното нещо е храната да е прясно приготвена.

Препоръчително е (но не е задължително) да се откажете от месо (особено пилешко) и месни произведения и храненето да е главно от растителен генезис, бобови храни, семки, орехи, млечни артикули.

За да подобрим храносмилането, се нуждаем от въглехидрати. Фибрите са доста потребни, тъй че яжте задоволително зеленчуци. Добре е да включите в менюто си слънчогледови и тиквени семки.

Ако до момента не сте правили очистителни процедури и не сте гладували, през днешния ден можете да го извършите за първи път, в случай че решите.

ПЕЧЕН МИШ МАШ

Продукти: 5-6 по-едри чушки, 1 глава кромид лук, няколко домата, 300 г сирене, 4-5 яйца, магданоз, черен пипер, сол

Приготвяне: Чушките се опичат, обелват и нарязват на късчета. Доматите се настъргват на ренде.

Задушава с
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР