В 20 лунен ден силно се препоръчва да не преяждате,

...
В 20 лунен ден силно се препоръчва да не преяждате,
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – събота – 22.01.2022

В 20 лунен ден мощно се предлага да не преяждате, да не натоварвате тялото си с тежки артикули, само че и да се гладува не би трябвало. Преобладават леките сили, които ни дават доста сила и жизнеспособност. Когато преяждаме, запушваме енергийните канали на тялото, ставаме неспособни да възприемаме фините сили.

Не яжте повече, в сравнение с е належащо. Храносмилателната ни система не минава през най-хубавото време, по тази причина е мощно целесъобразно да избягвате нездравословни храни (мазни и пържени). Да се заобикаля тестени произведения и сладко.

Добре е (но не е задължително) да се откажете от месо и месни произведения и храненето да е главно от растителен генезис, бобови храни, семки, орехи, млечни артикули. За да подобрим храносмилането, се нуждаем от въглехидрати. Фибрите са доста потребни, тъй че яжте задоволително зеленчуци. Добре е да включите в менюто си слънчогледови и тиквени семки.

Ако до момента не сте правили очистителни процедури и не сте гладували, през днешния ден можете да го извършите за първи път, в случай че решите.

ЯЙЦА БЪРКАНИ С ЛУК

Продукти: 3-4 лъжици олио, връзка зелен лук, 1 глава остарял лук, магданоз, черен пипер, сол.

Приготвяне: В мазнината се запържва пресния лук, нарязан на ситно и остарелия лук, нарязан на филии. Когато поомекне, счупват се нужния брой яйца, разбърква се леко и се поръсва със ситно нарязания магданоз. Овкусява се.

Вместо с лук, ястието може да се подготви с грах (сварен или от консерва), с гъби (предварително задушени), моркови (предварително сварени), с домати.



Любопитно: В изявление Джулия Робъртс споделя, че обожава бисквитки с шоколадов чипс, само че също по този начин и макарони и спагети и постоянно си ги хапва на обяд вместо салата и пиле на скара. За вечеря избира дива сьомга, кафяв ориз, авокадо и вино. Пие доста вода, с цел да бъде хидратирана.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР