В 20-ия ден от протестите срещу санитарните мерки в Отава,

...
В 20-ия ден от протестите срещу санитарните мерки в Отава,
Коментари Харесай

Канадската полиция отправи ултиматум срещу протестиращите в Отава

В 20-ия ден от митингите против санитарните ограничения в Отава, силите на реда  насочиха ултиматум на протестиращите, заяви Българска телеграфна агенция. На стачкуващите бяха раздадени листовки, в които написа: " Трябва да напуснете тези места незабавно. Всеки, който блокира пътища или оказва помощ на други да го вършат, прави нарушаване на закона ". В листовката се предизвестява също така, че стачкуващите могат да бъдат задържани за тези нарушавания. Полицията също по този начин предизвести стачкуващите, че техните транспортни средства може да бъдат иззети, шофьорските им книжки анулирани, а банковите им сметки да бъдат тествани.

По улиците на канадската столица Отава, към момента има паркирани стотици камиони. Техните притежатели отхвърлят да изоставен града и някои от протестиращите желаят при тях да пристигна министър председателят Джъстин Трюдо, с цел да беседват с него.

Организаторите на протестното придвижване " Конвой на свободата " приканват от ден на ден хора да се причислят към тях в Отава, тъй като колкото повече са протестиращите, толкоз по-трудно ще бъде за полицията да извършват разпорежданията на държавното управление.

Вчера в писмо, адресирано до президента на Съединени американски щати Джо Байдън и до премиера на Канада петнайсет американски губернатори и двама министър председатели на канадски провинции приканиха управляващите на двете страни да анулират задължението за имунизиране против Ковид-19 на трансграничните  водачи. Това условие точно беше в основата на протестното придвижване в Отава, което болести с образеца си и няколко страни по света.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР