В 20 часа лекари и медицински сестри отново излязоха със

...
В 20 часа лекари и медицински сестри отново излязоха със
Коментари Харесай

Нов флашмоб на медиците с нов призив за спазване на мерките

В 20 часа лекари и медицински сестри още веднъж излязоха със светнати фенерчета на телефоните си пред незабавните отделения на огромните столични лечебни заведения с апел прецизно да бъдат спазвани противоепидемичните ограничения. Флашмобове имаше пред ВМА, " Пирогов ", " Света Анна " и други лечебни заведения в София, както и пред УМБАЛ " Света Марина " във Варна.

С апел за съблюдаване на противоепидемичните ограничения насочиха и дежурните медици от столичната Спешна помощ в 19 часа.

Участниците в акцията насочиха зов към обществото: " Да си помогнем взаимно! "

Включените светлини на мобилните телефони символизират светлината, която ни свързва в сложните времена на зараза от COVID-19. Пилоговските медици подсетиха на хората, че зад всяка светлина стоят нашите фамилиите, околните, както и хилядите хора, които са минали през отделенията на лечебните заведения през миналите месеци.

" Пазете се, пазете околните си! Само с общи старания ще победим болестта! ", приканват незабавните медици.

 Медиците от
Медиците от "Пирогов "
Снимка: Facebook профил на УМБАЛ Пирогов

И довечера екипите на ВМА излязоха с апел към обществото да се съблюдават прецизно ограниченията за ограничение разпространяването на COVID-19. Те обявиха, че макар умората, месеци наред са на работните си места и извършват своя дълг в името на здравето.

" Борбата против болестта продължава към този момент 8 месеца, а екипите са на ръба на силите си... Крият умората зад маските... Нека бъдем солидарни и да пазим себе си и нашите близки. Само виновното държание ще ни резервира здрави. Вярваме, че с общи старания ще успеем да преодолеем и това предизвикателство!, приканиха и медиците от ВМА.

И лекари, и медицински сестри от УМБАЛ " Св. Марина " - Варна се причислиха към самодейност. Със светнати фенерчета на мобилните телефони медиците желаят да покажат на всички, че 8 месеца след началото на пандемията те към момента са там - макар умората, макар заболяванията и компликациите.

Пазете себе си, пазете околните си, бъдете здрави! Бъдете виновни към останалите! - приканиха те.



Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР