В 20.11 ч. е дадено разрешение за възстановяване на стрелбата

...
В 20.11 ч. е дадено разрешение за възстановяване на стрелбата
Коментари Харесай

Небето над Пловдив не е било обезопасено от градушка заради кацане на самолет

В 20.11 ч. е обещано позволение за възобновяване на стрелбата по градоносните облаци над Пловдив. Това се споделя в известие на Директива за птиците РВД по отношение на постъпили въпроси за обстановката с градушката на 28 август край града.

На 28 август е осъществен плануван полет на военно транспортен аероплан от летище Рамщайн до летище Пловдив, чиято траектория минава през задействаните все още полигони 11, 12 и 13 за битка с градушките.

Решение за прекъсване на полигоните според процудурата се взема от гражданско-военния център за съгласуване и потребление на въздушното пространство в Бояна.

В 19.18 ч.е подадено искане за прекъсване на полигоните към диспечера, с цел да се обезпечи безвредното кацане на планувания аероплан на летище Пловдив. В 19.35 ч. е получено удостоверение за преустановяване на стрелбата, надлежно в 20.00 ч. самолетът е кацнал на летище Пловдив. В 20.11 ч. е обещано позволение за възобновяване на стрелбата по градоносните облаци.



От 2011 година съществува оперативна процедура за обезпечаване на планувани полети от и до летище Пловдив при работа на полигоните за битка с градушките. Съгласно процедурата при работа на полигоните за битка с градушките, приоритет е обезпечаването на плануваните полетите от и до летище Пловдив, напомнят от Директива за птиците РВД.

Основната активност на Директива за птиците РВД и ръководителите на полети е обезпечаване на безвредно обслужване на въздушното придвижване по отношение на авансово написан и одобрен летателен проект от съответния оператор. Решение за смяна на полета се взема само от командира на самолета, в съгласие с неговия оператор, се споделя още в известието.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР