В 19 часа изборният ден за БСП приключи. Името на

...
В 19 часа изборният ден за БСП приключи. Името на
Коментари Харесай

Край на изборния ден за БСП, победителят ще бъде...

В 19 часа изборният ден за Българска социалистическа партия завърши. Името на определения ръководител на левицата би трябвало да стане ясно в неделя, написа novinite.bg.

Изборният ден стартира по график в 7 часа сутринта в 1140 секционни изборни комисии по страната.

По данни от Общинските изборни комисии, към 15 часа, на директния избор на ръководител на Българска социалистическа партия са дали своят вот 45 435 социалисти при 56,1% изборна интензивност. 80 901 са социалистите, които имат право на глас.

Основните сигнали за тъжби бяха за промяна на изборни пространства, пропагандни материали и късен старт на гласуването.

За да е законен изборът, според Устава на партията и разпоредбите за избора, би трябвало да гласоподават повече от 50% от партийните членове, имащи право на глас, а с цел да бъде претендентът определен на първи тур, би трябвало да е събрал гласовете на повече от 50% от всички дали своят вот.

Ако това не се случи, ще се отиде на балотаж, в който ще вземат участие двамата претенденти, получили най-голяма поддръжка на първи тур.

В понеделник следва Национален съвет на Българска социалистическа партия, който би трябвало да официализира резултата от първия директен избор на ръководител в историята на левицата.

Корнелия Нинова гласоподава в столичния регион „ Оборище”

Гласувайте умерено и умно. Днес всеки глас е значим. От вашия глас зависи ориста на Българска социалистическа партия и бъдещето на България, съобщи актуалният водач на социалистите.

Аз гласувах за това мнението на всеки да бъде значимо, всеки да взе участие в решаването на своето бъдеще” уточни още Нинова. Тя акцентира, че за първи път вършат подобен избор. “Исторически е”, добави още тя и прикани за висока интензивност, самоуверено, умерено и умно гласоподаване.

“Аз самата също по този начин гласоподавам и да сложим завършек на порочния модел на ръководство на България” уточни още тя.

Нинова означи, че на днешния ден се отбелязва забавно историческо събитие, случило се преди доста епохи и отразило се на целия свят – борбата при Маратон. „ Политиката е маратонско тичане. Тя желае неизменност и устойчивост.

Ние българските социалисти в последните 4 години бяхме непрекъснати в борбата си против мафията, издържахме всички тествания и удари, и е време финалът на маратонското тичане да го обявим на площада. Сега, при хората, да обявим успеха. Гласувайте за това “, сподели още тя.

Нинова сподели, че чака висока изборна интензивност. „ Видях го с очите си по време на срещите ми в страната. Нашите членове желаят директния избор, значимото е да излязат и да упражнят вота си и ние да сме им основали условия за това “, уточни още тя.

Кирил Добрев гласоподава в партийния дом в Нови Искър

Гласувах за мощна и единна Българска социалистическа партия. Гласувах по този начин, че хиляди, милиони да се гордеят с левицата, акцентира претендентът за водач на партията.

Кандидатът за ръководител на партията акцентира, че в цялата си акция е заложил на концепциите, на визията – на всичко, което би трябвало да бъде Българска социалистическа партия.

По мотив терзанията за операция на вота и това, че не е ясно какъв брой тъкмо е броят на имащите право на глас, Добрев акцентира, че терзания няма, има вяра в органите на партията. Той заяви, че от сутринта има много сигнали и тъжби.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР