В 19.50 часа президентът Румен Радев ще бъде домакин на

...
В 19.50 часа президентът Румен Радев ще бъде домакин на
Коментари Харесай

Радев ще бъде домакин на традиционната вечеря ифтар

В 19.50 часа президентът Румен Радев ще бъде хазаин на обичайна вечеря ифтар по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан .

На празничната вечеря, която ще се организира в „ Гранд Хотел София “ в столицата, са поканени представители на обичайното изповедание в България и останалите религиозни общности в страната, представители на дипломатическия корпус у нас, дейци от сферата на духовността, културата, образованието и науката, оповестиха от прессекретариата на президента.

Домакинството на президента на тържествената вечеря ифтар е израз на почитание към религиозния празник и към традициите на българските жители с мюсюлманско вероизповедание .

Сутринта президентът Румен Радев ще взе участие в отбелязването на 70-годишнината на Химикотехнологичния и металургичен университет и 20-годишнината на Националния научно-изследователски център Българско водородно общество в София. От 10.00 часа в зала „ Асен Златаров “ на ХТМУ (бул. Климент Охридски №8) ще стартира тържественото честване. Президентът ще насочи одобрение във връзка празника . Румен Радев ще посети лаборатории по инженерна химия на университета, както и Библиотечно-информационния център при ХТМУ. По време на визитата си президентът ще посети и Института по водородни технологии „ Свети деятел и евангелист Лука “. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР