В 18 лунен ден, според настроението си можете сами да

...
В 18 лунен ден, според настроението си можете сами да
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – сряда – 22.12.2021

В 18 лунен ден, съгласно настроението си можете сами да си приготвите нещо или да отидете в обичания си ресторант. Ще бъде хубаво, в случай че въпреки всичко останете у дома и сами си извършите вечеря.

Изберете няколко забавни ексцентрични ястия, старайте се храната да е здравословна, с най-малко консерванти, мазнини и подправки.

Здравословната храна, приготвена с положително въодушевление и предпочитание, ще донесе доста изгоди за тялото ви, ще усетите по какъв начин се усъвършенства настроението ви. В този ден няма да има проблем даже при леко преяждане.

Добре е, в случай че вечерята ви се състои от първо, второ и десерт. Нека съвестта ви не ви изтезава, няма да си навредите на здравето и фигурата си.

Днес няма възбрана и може да се яде месо, риба, гъби, на практика всичко, само че добре е да следите продуктите да се съчетават между тях. Може да се пие вино.

Днешното предложение:

ПЪЛНЕНО ПИЛЕ С ГЪБИ

Продукти: 1 пиле, 2 ч. л. масло

За пълнежа –около 300 г гъби, 1 жълтък, 1-2 с. л. масло, 1 филия самун, 3-4 с. л. прясно мляко, черен пипер, сол на усет.

Приготвяне: Гъбите се нарязват на дребно и се запържват в половината от маслото.

Смесва се разрушеният жълтък с другата половина на маслото. Добавя се натрошения самун (предварително наквасен в млякото) и солта. След това се прибавят и гъбите.

Пилето се посолява извън и от вътрешната страна и се напълва със сместа, зашива се и се запържва от всички страни.

Залива се с вода и се пече във фурната на умерена температура, до момента в който омекне. От време на време се полива с вода.

ПАНИРАН КАРФИОЛ

Продукти: 1 глава карфиол, ½ ч. ч. прясно мляко, 2 яйца, 5-6 с. л. брашно, магданоз, черен пипер, сол на усет.

Приготвяне: Яйцата се разрушават с млякото, брашното и солта. Карфиола се накъсва на цветчета и всяко се потапя в получената примес и се изпържва в сгорещено олио. След като са подготвени се подправят с черния пипер и ситно нарязан магданоз.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР