В 18.00 часа на мястото на инцидента на кръстовището на

...
В 18.00 часа на мястото на инцидента на кръстовището на
Коментари Харесай

Бдение в памет на прегазеното 15-годишно дете на кръстовище в София

В 18.00 часа на мястото на случая на кръстовището на улиците " Гурко " и " Шишман " в столицата стартира бдение в памет на починалото 15-годишно дете, което нощес беше прегазено от 37-годишен водач, съобщи БНР.

Десетки хора пристигнаха на бдението в памет на момчетата, което беше проведено от близки на починали при произшествия. Повечето от тях бяха младежи, облечени с черни облекла и носещи бели хризантеми, с цел да почетат паметта на 15-годишното момче, което почина по един безразсъден метод.

Движението по ул. " Гурко " беше краткотрайно спряно в сектора от " Г. С. Раковски " до бул. " Васил Левски ".

Хората започнаха да се разотиват след 19.00 часа и придвижването на кръстовището беше пуснато.

Преди това млади момчета и девойки, съученици на починалото момче, насядаха на пешеходната пътека, почитайки по този метод неговата памет.

На мястото на трагични случай бяха и покрусените родители на починалото момче.

Ето какво описа неговата майка:

" Пазете си децата. Това е което мога да кажа. Пробираше се към къщи, беше на разходка със свои другари. Обичаен маршрут. Няма прекъсване, до момента в който сами не се осъзнаят - кой да ги спре? Да ги прострелват на място ли? Не знам към този момент какво да създадат с тези хора, какъв брой фамилии почерниха ".

А братовчедка на починалото момче изясни, че то е било извънредно интелигентно, извънредно възпитано, извънредно мъдро дете с доста огромен капацитет и с упования за доста положително бъдеще:

" Той е следващата жертва на нашата безнаказаност и на нашите липса на съпричастност и липса на приемливост на пътя, е най-малкото, което може да се каже Защото хората, които работят по този метод, те работят съзнателно, целеустремено, неосъзнато и при тях е редовно това държание. С цялостното си схващане човек, който е карал след приложимост на алкохол, се качва и държи едно оръжия -  държи кормилото. Правосъдието е това, което може да вземе някакви крайни ограничения и да въздаде някаква правдивост чисто на битово равнище ".

Снимка: БНР
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР