В 18.00 ч. тази вечер пред Президентството ще се състои

...
В 18.00 ч. тази вечер пред Президентството ще се състои
Коментари Харесай

Няколко граждански събития се организират днес в подкрепа на правителството

В 18.00 ч. довечера пред Президентството ще се състои „ Марш за европейска България – в отбрана на парламентаризма и демокрацията “. Маршът е проведен от самодейността „ Правосъдие за всеки ", която приканва в дните до вота на съмнение да се чуе гласът на свободните жители.

" Понеделник е първият от тези значими дни, в които ви призоваваме да се съберем, с цел да покажем кои сме тези, които един полудял претендент за фюрер в Народно събрание назовава " фашистка сган ", споделят уредниците.

На 16 юни, а водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов назова " фашистка сган " хората, защитили Минчев, и свика контрапротест, призовавайки " всички сънародници, които не желаят България да бъде превърната в Украйна, да излязат по време на вота на съмнение ".

" Предстои решителна седмица за бъдещето на България за правото, демокрацията и парламентаризма. Тази седмица ще реши няколко значими въпроса. Не просто дали ще продължи смяната, а дали ще има решителна борба с корупцията и олигархията, която желае да си върне контрола върху страната, дали ще продължи правосъдната промяна и ще има ли господство на Правото, дали ще имаме своята същинска вероятност в Европа! “, споделят още от „ Правосъдие за всеки “.

" Старото статукво сплоти сили, с цел да спре промените и да опази каналите за огромните грабежи, като не се посвени да включи в новата коалиция и партия, очевидно защитаваща ползите на агресора Путин. Ако се отиде на избори, този състав на Висш съдебен съвет остава, макар края на мандата му през октомври, тъй като няма да има парламент, който да избере новата парламентарна квота в него. Гешев също остава основен прокурор, а правосъдната промяна де факто стопира. Не бива да позволяваме това! ", приканват основателите на марша.

Шествието ще продължи до Народното събрание, където ще се причисли към гражданския митинг в поддръжка на държавното управление, започващ в 18,30 ч.

Утре политическа партия " Възраждане " провежда протест с искане за оставка на държавното управление и привикване на предварителни парламентарни избори.

Във вторник на изключително съвещание на Народното събрание в пленарната зала следва ден за диспути, а в сряда е гласуването на вота на съмнение към държавното управление на Кирил Петков. Правилникът на Народно събрание споделя, че гласуването е 24 часа след приключването на разискванията.

Вотът беше импортиран на 15 юни - седмица след решението на Слави Трифонов да изтегли четиримата си министри и да приключи присъединяване си в ръководещата коалиция.

59 депутати от ПГ на ГЕРБ-СДС желаеха оставката на кабинета " Петков " поради " неуспеха на държавното управление във финансово-икономическата политика ". Мотивите са разказани в размер от 10 страници от вносителите, като обгръщат обвинявания към Министерски съвет за опасност за финансовата непоклатимост на страната, некадърно и несъответстващо ръководство на дълга, неправилни политики в актуализацията на бюджета, неовладяна инфлация, и " лобизъм, корупция и несръчност в областта на енергетиката ".

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР