В 17-ия ден от войната в Украйна руските сили се

...
В 17-ия ден от войната в Украйна руските сили се
Коментари Харесай

Обръчът около Киев се затяга. Руските войски готвят мащабно нападение

В 17-ия ден от войната в Украйна съветските сили се прегрупираха на северозапад от Киев и се приближиха към столицата, като не престават артилерийския обстрел. Планираните за през днешния ден филантропични коридори се провалиха.

По-голямата част от съветските сили се намират на 25 километра от центъра на града, по данни на английското разузнаване, заяви Нова телевизия. Украинските управляващи се притесняват, че руснаците може да се готвят за огромно нахлуване в опит да бъде завладяна огромната цел – украинската столица. Продължава обсадата на основни украински градове, като ситуацията в доста от тях става все по-отчайваща. Харков, Мариупол, Николаев и Суми понасят тежки удари, в изискванията на минусови температури, без ток и отопление, тук-там и без вода и с привършващи ресурси от храна.

Стотици излязоха по улиците на югоизточния град Мелитопол, с цел да стачкуват против отвличането на кмета му от съветски бойци. Президентът Зеленски упрекна руснаците, че " минават към нов стадий на гнет ".

„ Вчера нашествениците заловиха кмета на Мелитопол Иван Фьодоров. Жителите на града упорстват за освобождението му. Благодарен съм на всеки от тях за тази опозиция. Нашествениците би трябвало да видят, че са непознати на нашата земя, на Украйна и в никакъв случай няма да бъдат приети”, сподели Зеленски.

Руските офанзиви не престават и тук-там, където е била контрактувана евакуация на цивилни, в това число от Мариупол, Суми и обитаеми региони към Киев. А президентът Зеленски съобщи, че Русия изпраща нови сили в Украйна, поради претърпените от нея тежки загуби.

„ Загубите на съветските войски са големи. Със сигурност може да се каже, че това е най-големият удар за съветската войска от десетилетия. Никога не са губили повече от това за подобен интервал от време. От началото на нашествието 31 батальонни тактически групи на съперника изгубиха своята боеспособност. Руски военни са пленявани освен един по един, а на групи”, сподели украинският президент.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР