В 17 часа днес изтича крайният срок за подаване на

...
В 17 часа днес изтича крайният срок за подаване на
Коментари Харесай

Последен ден за подаване на документи за шеф на БНТ

В 17 часа през днешния ден изтича крайният период за подаване на документи в Съвета за електронни медии от претендентите за общоприет шеф на Българската национална телевизия. На 29-ти юни Съвет за електронни медии ще избере новия началник на публичната медия.

До края на работния ден през вчерашния ден в Съвет за електронни медии към момента нямаше импортирана нито една кандидатура.

Информацията в медиите е, че за поста още веднъж ще се бори сегашният общоприет шеф Емил Кошлуков. Най-сериозният му съперник ще бъде фрагментът на малкия екран Асен Григоров, подкрепян от Политическа партия. Очаква се документи да подадат и Сашо Диков и Веселин Петков, някогашен началник на новините в БТВ.

Съгласно одобрената от Съвета за електронни медии процедура, претендентите за общоприет шеф на Българската национална телевизия подават документите си персонално. Те ползват и концепцията си за развиване на публичната телевизия. В период до 15 юни Съвет за електронни медии оповестява на интернет страницата си претендентите, които са позволени до присъединяване в процедурата, а до 23 юни ще стане ясно кои от тях ще преминат до идващия стадий – чуване.

Изслушването ще се организира на 27-ми и 28-ми юни. На 29 юни медийният регулатор дефинира с решение претендента, определен за общоприет шеф на Българска национална телевизия. Ако никой от претендентите не получи минимум три гласа, един час по-късно се насрочва второ съвещание. В случай че и на него не бъде определен общоприет шеф, час по-късно се насрочва ново съвещание. Ако и на третото следващо съвещание не бъде определен общоприет шеф на Българска национална телевизия, процедурата се приключва.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР