В 17 ч. на 30 март изтича срокът, в който

...
В 17 ч. на 30 март изтича срокът, в който
Коментари Харесай

В четвъртък изтича срокът за образуване на подвижни избирателни секции

В 17 ч. на 30 март изтича срокът, в който ръководителите на заведенията, домовете и профилираните институции, както и на местата за отнемане от независимост и за задържане, да уведомяват документално кмета на общината за образуването на секция на чиято територия ще домува плавателният съд. Това оповестиха от Централната изборна комисия. 

Секциите се образуват, ако има подадени не по-малко от 10 заявления от гласоподаватели с трайни увреждания, които не могат да упражнят изборното си право в изборно помещение, само че желаят да гласоподават.

Избирателните описи за гласоподаване в местата за отнемане от свобода и за задържане се сформират и подписват от съответния началник като самоличността на арестуваните, по отношение на които няма влезнала в действие присъда се открива от персоналните им каузи.

Не по-късно от 17.00 ч. ръководителите на заведенията и домовете посредством кмета на общината по местоположение на заведението или дома би трябвало да уведомяват органите за включените в листата гласоподаватели предвид на заличаването им от изборните описи по непрекъснатия им адрес преди предаване на тези описи на секционните изборни комисии.

Уведомяването се извършва чрез изпращане на копие от направения изборен лист, по телефон, факс или е-поща.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР