В 17.33 часа у нас днес настъпва астрономическата пролет. Това

...
В 17.33 часа у нас днес настъпва астрономическата пролет. Това
Коментари Харесай

И ето я, тя идва, настъпва… пролетта! В 17:33 часа астрономически е тук

В 17.33 часа у нас през днешния ден настава астрономическата пролет. Това е и денят на пролетното равноденствие, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Астрономически пролетта стартира с пролетното равноденствие - към 21 март в Северното полукълбо и към 23 септември - в Южното.

Пролетта приключва с лятното слънцестоене - към 21 юни в Северното полукълбо и 21 декември - в Южното полукълбо.

Пролетните месеци в Северното полукълбо са март, април и май, а в Южното - септември, октомври и ноември.

През пролетта дните стартират да стават по-дълги от нощта, температурите се покачват, а природата се връща към деен живот.

" Март е най-студеният месец от тази зима. Ако погледнем архивите обратно във времето, ще забележим, че толкоз студени дни през март са необичайност ", разгласи климатологът Симеон Матев.

" Хората си мислят, че когато пристигна месец март би трябвало да слагаме късите ръкави, това въобще не е по този начин. Повечето пъти месец март има мразовити интервали ", уточни той пред Нова тв.

Очаква се сензитивно стопляне с температури до 15 - 20 градуса от идната седмица, само че са вероятни студени интервали и през април.

" Не инцидентно хората са споделили, има ли " р " в месеца - можем да чакаме неприятна студена изненада ", пошегува се климатологът.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР