В 17:15 ч. шефът на БФС Борислав Михайлов напусна Антикорупционната

...
В 17:15 ч. шефът на БФС Борислав Михайлов напусна Антикорупционната
Коментари Харесай

Боби Михайлов: За вчерашния мач не чувствам вина, ще кажа другата седмица за оставката

В 17:15 ч. шефът на БФС Борислав Михайлов напусна Антикорупционната комисия след повече от три часа разпит. Той разгласи, че не усеща никаква виновност за вчерашния мач. 

Той бе предстоящ от десетки кореспонденти и оператори. Първият въпрос към него беше по кое време ще подаде оставка.

" Ще кажа другата седмица ", на няколко пъти повтаряше той.

" Не усещам виновност, тъй като това е решение на УЕФА ", съобщи той и посочи, че във връзка оставката му решението се взима от групов орган.

На въпрос: " Какво казахте за тези 3 часа? " (бел. ред. има се поради 3-часовия разпит) ", Михайлов отговори: " Казах каквото си желая ". 

Шефът на БВС съобщи още, че имал огромен морал.

Михайлов беше преследван по площад " Св. Неделя " от медиите, само че беше сбит.

Президентът на БФС влезе в Антикорупционната комисия малко преди 14 ч. в петък. Проверката е по искане на основния прокурор Борислав Сарафов.

Прокуратурата се самосезира по медийни обява за черно тото и нарушавания, които са осъществявани от управлението на футболния съюз и неговия началник.

Припомняме, че в четвъртък футболни почитатели излязоха на митинг против БФС и управлението му. Поискаха и оставката на президента Борислав Михайлов.

Протестът стартира видимо умерено към 17:30 ч., само че внезапно ескалира към 18:20 ч. Футболните ентусиасти започнаха да хвърлят бомбички и ракети против полицията. Униформените изкараха водното оръдие на барикадата и предизвестиха, че в случай че не спрат, ще бъде използвана мощ, след което стартира да разпръсква почитателите.

След началото на мача почитателите възпламениха няколко кофи за отпадък и още веднъж потеглиха към полицията. Във входа на блок на " Гурко " човек бе пребит свиреп от полицията. Пристигна кола за спешна помощ на мястото.

Междувременно гневни почитатели потрошиха полицейски бус на " Васил Левски " до Министерството на спорта и взеха полицейските щитове. След това го възпламениха. Имаше сигнали и за бити деца. По последна информация има 24-ма потърпевши, както протестиращи, по този начин и служители на реда. 33-ма са арестуваните.

Оставката на Боби Михайлов беше поискана от Бойко Борисов и ПП-ДБ, които желаеха също и оставката на вътрешния министър Калин Стоянов.

Ана Михова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР