В 17.00 часа кандидатът за министър-председател от Продължаване промяната Асен

...
В 17.00 часа кандидатът за министър-председател от Продължаване промяната Асен
Коментари Харесай

Асен Василев върна на президента Румен Радев неизпълнен мандат за съставяне на правителство

В 17.00 часа претендентът за министър-председател от " Продължаване смяната " Асен Василев влезе в постройката на „ Дондуков “ 2, с цел да върне на президента Румен Радев несбъднат мандат за сформиране на ново държавно управление в границите на 47-ото Народно заседание. На срещата участваха още Кирил Петков, Андрей Гюров и Никола Минчев от Политическа партия.

Около час по-рано Асен Василев удостовери, че опитът за образуване на държавно управление се е оказал несполучлив, откакто малко преди този момент от " Продължаваме смяна " оповестиха, че няма да има ново държавно управление с мандата на партията. Според Василев е събрана поддръжката на 117 депутати от нужните 121 гласа за безусловно болшинство, като той изрази убеденост, че " българският народ " ще обезпечи останалите четири депутата при идващите избори.

" Г-н Президент, доста ви благодаря за връчването на мандат за сформиране на държавно управление. За страдание, ние не успяхме да съберем задоволително поддръжка, с цел да осъществим политиките, които едно вероятно държавно управление би желало да може да направи. Така че връщане мандата несбъднат ", съобщи Асен Василев, връчвайки празна директория на президента Радев.

Президентът Радев съобщи от своя страна:

" Уважаеми господа от Политическа партия, преди една година жителите повярваха, че България може да се ръководи по различен метод. " Оттегленият заем на доверие към кабинета не може, и не би трябвало да изчерпва публичните старания за създаване на транспарантно и отговорно към жителите ръководство и имам вяра, че задачата ни да променим страната ни е историческа и колкото и да е мъчно, българите ще я осъществим ".

" Дълбоко имам вяра, че институциите могат да реализират резултати, в случай че осъзнатият народен интерес е преди всичко. За това и чакам държавното управление да създаде и приготви за внасяне в Народното събрание законите, свързани с Плана за възобновяване и резистентност, с цел да не продължава България да губи и време и средства ", уточни още президентът на страната.

Предстои президентът на връчи втория мандат на ГЕРБ, които към този момент обявиха, че няма да вършат опити за сформиране на държавно управление.

Румен Радев съобщи, че през идната седмица ще разгласи по кое време ще връчи мандат на втората по бройка парламентарна група, като той чака това време да бъде оползотворено от държавното управление и от Народното събрание.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР