В 17:00 часа днес ще бъде пуснато движението в отсечката

...
В 17:00 часа днес ще бъде пуснато движението в отсечката
Коментари Харесай

Инж. Вълчев: В 17:00 часа днес ще бъде пуснато движението между Мездра и Лютидол

В 17:00 часа през днешния ден ще бъде пуснато придвижването в правата от път I-1 Мездра – Лютидол . В момента строителят приключва дейностите за краткотрайната организация на придвижване , която е потребност, с цел да се подсигурява безвредното прекосяване по трасето, заяви инж. Йордан Вълчев , член на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ пред „ bTV “. Той посочи, че е належащо да бъдат сложени нови пътни знаци за краткотрайна организация на придвижване и да се отстранен старите, след което всички коли ще могат да минават свободно.

Трафикът по новопостроените сектори ще се прави в двете посоки в по две ленти в посока . Само в региона на Лютидол колите ще минават в една лента . Пускането на придвижването по новото трасе ще облекчи придвижването в региона , тъй като няма да се употребяват обходните направления, разясни инж. Вълчев. Този интервал ще се употребява и за ремонт на секторите, по които сега се пренасочват колите и за довеждане докрай на моста в Горна Кремена.

В сектора сред Дърманци и Лютидол водачите ще минават по нов път с построени защитни уреди и положени мрежи за отбрана от обрушване.

През пролетта трасето ще бъде затворено, тъй като ще продължи построяването на тежките сектори сред Лютидол и Новачане, както и двата пътни възела на Дърманци и Мездра, осведоми инж. Вълчев. По думите му до края на годината би трябвало да приключат строителните действия по главното трасе и придвижването да бъде още веднъж възобновено . През идната година ще приключат дейностите единствено по пътни възли, като работата по тях няма да постанова прекъсване на преминаващите коли. При затварянето на правата, трафикът ще се пренасочва през прохода Петрохан и село Горна Кремена.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР