В 1650 града в 105 държави деца и младежи протестираха

...
В 1650 града в 105 държави деца и младежи протестираха
Коментари Харесай

Ученици по света протестираха за климата

В 1650 града в 105 страни деца и младежи стачкуваха за по-активно запазване на околната среда. Призивът за петъчни демонстрации е на 16-годишната шведка Грета Турнберг, която укори държавните управления в липса на упоритост в битката с световното стопляне. В немскоезичния свят 20 000 учени и научни служащи поддържаха самодейността. Родители също се провеждат в поддръжка на настояванията на своите деца.

Те повече не желаят да бъдат тихи и единствено слушат. Вече упорстват гласът им да се чуе, тъй като имат ясно обръщение. От Мелбърн до Москва - възпитаници и студенти упорстват за устойчива и дълготрайна екологична политика. В някои страни като във Англия, Германия, само че и в Хонгконг, политици подлагаха на критика и упорстваха за последици за учениците, тъй като бягат от час.
Зара Султан, Жаклин Ванг, Емили Ю, Ариана, ученички в Хонконг: Една планета - един дом. Няма повече втори късмет. Не можем да отидем на Марс.
" Петъци за бъдеще " - това е мотото, под което по целия свят кооридинарано децата излизат да стачкуват, а не вървят в учебно заведение.

Учениците на всички места упорстват за смяна. В Германия някои учебни заведения позволиха по изключение отсъствията през днешния ден, а други даже проведоха екскурзии на класовете, с цел да включат в митингите, като този в Берлин.
Каспар Льове, възпитаник в Берлин: Участвам в самодейността, с цел да покажа, че няма смисъл да ме образоват, откакто няма бъдеще, в което да имам вяра.
От нея и с нея стартира всичко - Грета Тунберг. От през вчерашния ден тя публично е препоръчана за Нобелова премия. От август м.г. всеки петък стачкува за климата пред шведския парламент, където беше и през днешния ден, само че не сама, а с многочислени поддръжници.
Грета Турнберг, основател на " Петъци за бъдеще ": Ние, младежите, не сме провокирали рецесията. Току що сме се родили на този свят и внезапно се изправяме пред рецесия, с която би трябвало да живеем през целия си живот. Нашите деца и внуци също. Няма да позволим да се случи и по тази причина протестираме.
Политиците по света са под напън. Под натиска на бъдещите генерации, които имат упования и изискват съответни ограничения за запазване на климата.
 Шествия за климата се организираха в десетки столици по света Шествия за климата се организираха в десетки столици по света
Хиляди младежи пропуснаха учебно заведение по целия свят, с цел да се включат в международния ден на училищен и студентски митинги. Те целят да окажат напън на...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР