В 16:00 часа днес Комисията за енергийно и водно регулиране

...
В 16:00 часа днес Комисията за енергийно и водно регулиране
Коментари Харесай

Председателят на КЕВР: Цената на газа щe расте, докато продължава войната в Украйна

В 16:00 часа през днешния ден Комисията за енергийно и водно контролиране на закрито съвещание ще дефинира цената на естествения газ за юли. Това сподели ръководителят на регулатора Станислав Тодоров след откритото съвещание на комисията.

Миналата седмица от " Булгар газ " оповестиха, че дефинитивно препоръчаната цена, по която публичният снабдител да продава естествен газ на крайните доставчици и на лица, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила за юли 2022 година, е в размер на 186,47 лв. за мегаватчас (лв/MWh) или 95,34 евро/Mто Wh.  

Ситуацията с доставките на газ е извънредно комплицирана в цяла Европа. Виждате, че Германия понижава потреблението на газ както за битовите по този начин и за промишлените консуматори. Добрата вест е, че ние ще имаме естествен газ през юли, сподели Станислав Тодоров.

Цената на газ а е образувана от голям брой източници.  " Булгар газ " не имал до момента толково доста снабдители на синьо гориво, уточни Тодоров.

Дълг е на " Булгартранс газ " и на другите газ ови сдружения да запълнят хранилището " Чирен " до 80 %, уточни Тодоров. Ще проведем диалози с тях, с цел да забележим КЕВР какви административни стъпки може да предприеме, тъй че да осигурим това обвързване, добави ръководителят на КЕВР.

Цената на естествения газ щe пораства, до момента в който продължава война та в Украйна и до момента в който Русия употребява доставките на сила като оръжие за напън, сподели Тодоров.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР