"В 16.00 ч. днес с Горанов, Сачева и Караниколов водихме

...
"В 16.00 ч. днес с Горанов, Сачева и Караниколов водихме
Коментари Харесай

Борисов: Светът се готви за 3 месеца епидемия, после няма пари


"В 16.00 ч. през днешния ден с Горанов, Сачева и Караниколов водихме един час диалог с шефа на МВФ, желаех да се срещнем с ограниченията, които се взимат по света и дали са по-добри от нашите. Към този миг България се дава за образец за съответни, точни и бързи ограничения ", заяви министър председателят след съвещание на Тристранния съвет в Министерски съвет.

Сега главен въпрос е какъв брой ще продължи рецесията – светът има пари за към три месеца, а в случай че продължи повече, към този момент нямаме отговор по какъв начин да разположим парите във времето.

Затова говорихме със синдикатите и се разбрахме, че е значимо да има пари за хората на първата линия. Ще активизираме и курсантите, които не са на учебно заведение в този момент, да подкрепят работата в КПП-тата.

По време на брифинга министър председателят се закашля, само че побърза самичък да посочи, че това е от цигарите, защото е пушил. Борисов разгласи още, че и през днешния ден пробата му за вируса е негативен.

Първата единствена най-важна грижа това е животът и здравето на хората, по тази причина разпоредих на Щаба и Министерство на здравеопазването да прегледат още един път всички лекари, лаборанти, водачи, РЗИ, и всички, които са имали допир с ковид, да няма нито един пропуснат човек по отношение на спомагателното заплащане от 1000 лева, заяви министър председателят. Ако има пропуснат човек за парите, ще има санкции, закани се той.

Паралелно с това е предоставено на Пожарната да сътвори щаб от доброволци – към този момент има към 3000 души, най-вече в противопожарната защита, само че е хубава вест, че има хора на разположение. На доста места има телефони за подкрепяне на нуждаещите се.

81 страни са декларирали парична помощ, което е невиждано – най-вече са били 3-4 страни едновременно, съобщила Кристалина Георгиева пред Борисов.

В нашите предприятия проблемите са у тези, които създават елементи за коли за Европа, защкото там производството е блокирано. Истински всички се молим този пик да отмине по-бързо, добави Борисов. Така че с изключение на здравето, най-важно е по-късно да запазим служащите, с цел да може предприятията да проработят незабавно след рецесията.

Борисов посъветва публицистите да ревизират какъв е размерът на спестяванията на хората в банките.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР