В 15 шотландски градове бяха организирани митинги в подкрепа на

...
В 15 шотландски градове бяха организирани митинги в подкрепа на
Коментари Харесай

Протести в цяла Шотландия срещу съдебното решение за референдума

В 15 шотландски градове бяха проведени манифестации в поддръжка на независимостта на Шотландия откакто английският Върховен съд постанови, че Народното събрание в Единбург няма пълномощия да провежда нов референдум за самостоятелност без единодушието на английското държавно управление, заяви БНР.

Единбург, Глазгоу, Абърдийн, Пърт, Дънди, Инвърнес са единствено част от градовете, в които се организираха шествия с развети шотландски флагове след решението на Върховния съд. 

Журналистката Лесли Ридок, която е един от уредниците на митингите съобщи, че хората не спорят със съдиите. Дори, в противен случай, с помощта на тях светът в този момент вижда затрудненото състояние, в което е Шотландия.

Лесли Ридок посочи, че „ шотландците са в клопката на съюз, от който не могат да се измъкнат по легален път и решението, както съдиите са дали ясно да се разбере, не е юридическо, а политическо “.

Дори на далечните острови Оркни към 60 души се събраха пред катедралата „ Сейнт Магнъс “ в центърана Къркуол. Робърт Лесли от Шотландската национална партия там съобщи:

„ Митът, че това е непринудено съдействие на народи излетя през прозореца по-късно решение “.

По-рано първият министър на Шотландия Никола Стърджън съобщи, че народът на Шотландия ясно е дал мандат на нея и ръководещата ѝ партия да се стреми към самостоятелност и че ще откри други демократични, законни и конституционни средства да се даде опция на шотландците да изразят тяхната воля.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР