В 15-ия кръг на Първа лига за сезон 2017/2018 Левски

...
В 15-ия кръг на Първа лига за сезон 2017/2018 Левски
Коментари Харесай

Левски гони трите точки в дебюта на Акрапович начело на Локо Пд

В 15-ия кръг на Първа лига за сезон 2017/2018 Левски има една задача в семейството си против Локомотив Пловдив и тя е ясна - победа, която да върне тима на правия път.

Съботният дуел започва от 17,30 часа и както постоянно ще имате опцията да го наблюдавате минута по минута в Gong.bg. Също по този начин той ще върви директно в ефира на телевизия DIEMА SPORT, онлайн на GONG PLAY и на честотите на Дарик радио.

"Сините " се нуждаят от бърза реакция след 0:2 от Лудогорец предишния уикенд, с цел да се отнеме част от напрежението, под което се откри треньорът Делио Роси. През седмицата италианецът бе нападнат и от клубната легенда на Левски Наско Сираков, който изиска отборът да играе надалеч по-нападателно.

За Локо Пд срещата ще бъде формален дебют за новия ментор Бруно Акрапович. Босненецът незабавно вкара нови правила и подготвителен режим с появяването си, с която стана четвъртият чужденец, заставал отпред на "железничарите " от Пловдив.

Какво разкрива погледът към статистиката преди Левски-Локо Пд?

- В последните си два турнирни мача против намиращите се преди тях във краткотрайното класиране ЦСКА и Лудогорец, "сините " позволиха 4 гола, колкото общо в предходните си 12 срещи в шампионата и към този момент не са тимът с най-хубава отбрана, отстъпвайки върха в това нареждане на разградчани с 6 инкасирани гола до момента.

- Все още никой гостуващ отбор не е съумял да разпечата "синята врата " на „ Георги Аспарухов”, единствено първенецът Лудогорец си потегли с точка при шестте семейства на Левски на неговия стадион.

- След като към този момент стана чужденецът с най-вече мачове за състезание за Левски (вече 121), словакът Роман Прохазка се стреми да стане четвъртият легионер с най-малко 20 гола за сините (има 19) след Гара Дембеле (26), Седрик Бардон (24) и Дарко Тасевски (21).

- Локо Пд има преимущество в салдото против Левски в последните им 10 турнирни дуела – 4 победи (две от тях на „ Георги Аспарухов”), 3 равенства и 3 загуби.

- Босненецът Бруно Акрапович ще направи своя дебют в шампионата ни като третия задграничен ментор в настоящия състав на Първа лига след Златомир Загорчич (Славия) и Делио Роси (Левски), който пък завоюва единствения до момента двубой сред непознати експерти – 4:0 над Славия на „ Герена” в 7-ия кръг.

- Вече 11 следващи срещи пловдивските "железничари " нямат тъждество в шампионата – 5 победи и 6 загуби, което е най-дългата серия в лигата. Последното реми на отбора бе като посетител на първенеца Лудогорец – 0:0 на 29 юли в 3-ия кръг.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР