В 15:15 ч. Окръжният съд ще обяви дали ще остави

...
В 15:15 ч. Окръжният съд ще обяви дали ще остави
Коментари Харесай

Атанас Андонов пред съда за смъртта на Янита: Не се чувствам виновен, не искам в затвора, не съм като хората там! 

В 15:15 ч. Окръжният съд ще разгласи дали ще остави 59-годишния мъж в ареста

Не се усещам толкоз отговорен. Колата внезапно потегли наляво без да я загъвам и аз започнах по този начин наляво-надясно и стъклото се напука и усетих удар. Колата я карах на автопилот. Изразявам страдание и сервирам съболезнования на околните на фамилията. Съжалявам за това, което предизвиках. Това сподели пред съда 59-годишният Атанас Андонов, който на 9 март на пътя Бургас-Средец аргументи тежка злополука, лишила живота на 33-годишната Янита Пепелянкова. (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ) 

Окръжният съд в Бургас взема решение дали да почете настояването на прокуратурата да остави обвинения за непрекъснато в ареста. В 15:15 ч. магистратите ще разгласят мярката за неотклонение. 



В правосъдната зала стана ясно, че Атанасов има още две нарушавания на Закона за придвижване по пътищата през 2021 и 2022 година Веднъж на същия сектор се е движел с превишена скорост. А другото е, че " не е съобразил държанието си с пътната маркировка ", само че на друго трасе.  Атанасов оправда тези нарушавания със сина си, който постоянно карал БМВ-то, с цел да се придвижи до работа през летните месеци. 

Според директни очевидци на кървавото меле „ БМВ-то е отскочило и във въздъха се е завъртяло на 180 градуса “. Те били безапелационни в това свое виждане по отношение на удара, сподели прокурор Ангел Георгиев по време на съвещанието.

Държавното обвиняване добави, че в действителност БМВ-то е открито със задната си част върху строшен клон на дърво.

„ Категоричен съм, че близо 2 тона кола няма по какъв начин да се завърти, да прелети и да „ кацне “ на дърво без да има ръководство с висока скорост. Но това ще бъде предмет на проучване на автотехническата експертиза ", добави той. 

Наказанието за закононарушението, в което Андонов е упрекнат, е от 5 до 15 години.

Защитата отвърна държавното обвиняване, че всъщност повдигнатото обвиняване било погрешно. Нанесените телесни повреди били две (на децата), а майката Янита не е била потърпевша, даже в противен случай – съгласно показанията след злополуката слязла от колата и почнала да крещи на лидера на БМВ-то. Адвокат Веселина Василева акцентира на обстоятелството, че здравословното положение на Атанас Андонов е съществено влошено и това била повода да бъде арестуван на по-късен стадий, както и мярката за неотклонение да се гледа седмица след съдбовния случай. Защитникът изиска „ парична гаранция “. 

Очаквайте детайлности! 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР