В 15:00 ч се очаква белгийските федерални власти да излязат

...
В 15:00 ч се очаква белгийските федерални власти да излязат
Коментари Харесай

Политически трус: Ева Кайли и още 5 души са в ареста в Белгия, в 15.00 ч. официални изявления

В 15:00 ч се чака белгийските федерални управляващи да излязат с изказване за абсурда в съмнения за корупция. По данни на белгийските издания „ Льо Соар “ и „ Кнак “, става дума за следствие, почнало в средата на юли, на незаконна група, инфилтрирана в Европейския парламент. Случаят се отнася до опит за търговия с въздействие от страна на арабското емирство Катар.

Разкритията за вероятното присъединяване на зам.- ръководителя на Екологичен потенциал Ева Кайли във финансов скандал провокираха политически трус, както в Брюксел, по този начин и в Атина.

Към общо 6 ареста, като част от следствие по делото за финансиране от емирство Катар, са пристъпили белгийските управляващи по последна информация.

Г-жа Кайли е в ареста дружно с някогашния италиански евродепутат Пиер-Антонио Панцери, брачният партньор на госпожа Кайли и някогашен парламентарен асистент на господин Панцери, Франческо Джорджи и генералният секретар на Международната синдикална конфедерация Лука Визентини. Съпругата на Пиер-Антонио Панцери Мария и щерка му Силвия също са задържани в Бергамо, Италия с европейска заповед.

Все още не се оповестява името на шестия арестуван от белгийските управляващи.

Вчера ръководителят на Европейския парламент Роберта Мецола разгласи прекъсването на всички пълномощия на Ева Кайли, произлизащи от позицията на заместник-председател на Европейския парламент.

Междувременно евродепутатите от Зелените и социалдемократите ще се опълчват в понеделник на началото на договарянията за либерализиране на визовия режим за жителите на Катар в Европейския съюз под тежестта на разкритията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР