В 14 часа днес държавният глава Румен Радев ще приеме

...
В 14 часа днес държавният глава Румен Радев ще приеме
Коментари Харесай

Президентът ще връчи днес мандата за съставяне на правителство на Димитър Главчев

В 14 часа през днешния ден президентът Румен Радев ще одобри претендента за длъжностен министър-председател Димитър Главчевв президентската институция, с цел да му разпореди да предложи състав на служебно държавно управление.

Главчев заема поста на ръководител на Сметната палата от юли 2023 година

Решението на президента идва след 2-дневни договаряния с всички евентуални длъжностни лица, които можеше да бъдат посочени на този пост. Идва и след експлицитната поръчка на Бойко Борисов, че би " помолил " Радев да не избира Главчев за длъжностен министър председател, тъй като е обвързван с ГЕРБ.

Основна задача на служебното държавно управление е да провежда почтени и свободни избори, според член 99 от главния закон.

" Току-що ГЕРБ изгубиха ролята на комфортната съпротива в ръководство и ще би трябвало да станат виновни ръководещи ", сподели Лена Бориславова в " Панорама " след новината за избора на Глачев.

Деница Сачева (ГЕРБ) я упрекна в " двойни стандарти " поради обстоятелството, че някогашният ръководител на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров беше един от вероятните претенденти за длъжностен министър председател в качеството си на подуправител на Българска народна банка.

" Нека да не бързаме с упреците. Нека да не раздаваме непрестанно обвинявания, тъй като мисля, че това са прекомерно прибързани думи и дано да забележим кои ще бъдат в действителност министрите, които ще предложи господин Главчев

от основаването на партията и влизането ѝ в Народното събрание.

През 2012 година беше определен за ръководител на така наречен комисия " Хохегер ", която трябваше да проверява лобистки схеми на австрийския съветник към тогавашното управление на Българска социалистическа партия в лицето на Сергей Станишев. Главчев беше посочен и отпред на друга парламентарна комисия, която се зае да следи активността на самостоятелния регулатор ДКЕВР в края на 2012.

Главчев беше и ръководител на Контролната комисия на ГЕРБ - основна част от устройството на партията, която следи за осъществяването на решенията на ГЕРБ, управлява бюджета и прави проверки на всички партийни органи.

В петък народните представители одобриха в незабавен порядък, че назначеният за длъжностен министър председател употребява неплатен отпуск от досегашната си служба по време на своя мандат.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР