В 14:00ч. местно време на 7-ми май, 206 728 участници

...
В 14:00ч. местно време на 7-ми май, 206 728 участници
Коментари Харесай

Wings for Life World Run празнува 10-тата си годишнина с 206,728 участници

В 14:00ч. локално време на 7-ми май, 206 728 участници от 192 националности в 158 страни бягаха дружно в името на това да се откри лек за хора с гръбначно-мозъчни контузии. В България за пръв път имаше проведено тичане в 5 града по едно и също време. 873 участника се включиха от София, Варна, Бургас, Велико Търново, Русе и други градове в България, с цел да дадат своя принос към идеята. Това е рекорден брой регистрирани участници в България откогато събитието се провежда в страната. Най-дългото разстояние, избягано от българин, е от Димитър Маринов в Стара Загора - 37 км. При дамите водеща е Елизабет Генева с 20.69 км.

София, 09.05 - Да бягаме за тези, които не могат. Това мото за десети път сплоти професионални спортисти, почитатели на бягането и начинаещи от целия свят да се включат в Wings for Life World Run. В 14:00ч. локално време на 7-ми май, 206 728 участници от 192 националности в 158 страни се включиха в самодейността в името на това да се откри лек за хора с гръбначно-мозъчни контузии.
Wings for Life World Run e единственото състеание с движеща се крайна линия, под формата на кола преследвач, която започва 30 минути след участниците. Последните настигнати от колата в мъжка и женска категории бяха Катажина Шкода (Полша, 55,07 километра, Flagship Run в Познан) и Джо Фукуда (Япония, 69,01 километра, App Run в Япония).



В юбилейното издание на най-голямото тичане в света, бегачите и хора в инвалидни колички изминаха общо 1 573 221км. Въпреки това, значимо беше не времето или дистанцията, а заниманието и духът на всички, които се събраха в името на една добра идея. 100% от всички такси за присъединяване и дарения отиват непосредствено за проучвания за намиране на лек на гръбначно-мозъчни контузии.

Юбилейното 10-то издание на международното тичане Wings for Life бележи исторически миг в историята на идеята: посредством такси за присъединяване и дарения, тази година са събрани 5 802 595 евро за фондация Wings for Life.



" Препълнена съм с страсти, безпределно щастлива и толкоз горда с всички, които ни помогнаха да реализираме това. На 7-ми май 206 728 участници бягаха, вървяха, придвижваха се с количка и събраха 5,8 милиона евро. И откакто усетих силата на бягането, знам сигурно, че ще имаме силата да намерим лек за контузиите на гръбначния дирек. Ако толкоз доста хора се обединят, ще го създадем. Искрено благодаря на всеки един, който беше част от събитието. Много ви благодаря. И идната година, на 5-ти май, би било ужасно да забележим още веднъж всички ви на стартовата линия “, сподели Анита Герхардтер, основен изпълнителен шеф на фондация Wings for Life.



В България за пръв път имаше проведено тичане в 5 града по едно и също време. 873 участника се включиха от София, Варна, Бургас, Велико Търново, Русе и други градове в България посредством апп-а, с цел да дадат своя принос към идеята. Това е рекорден брой регистрирани участници в България откогато събитието се провежда в страната. Има съвсем двойно повече присъединили се спрямо броя регистрирани през 2022-ра година.

Най-дългото разстояние, избягано от българин, е от Димитър Маринов вСтара Загора - 37 км. При дамите водеща е Елизабет Генева с 20.69 км.



За поредна година Red Bull спортистите Весо Овчаров и Никола Абаджиев, някогашната лекоатлетка и ТВ водеща Карин Околие, планинският бегач Кирил Николов - Дизела, водещият Део и Влади Гюров се включиха в бягането като посланници на идеята: 

 " Мотивацията ми е безусловно лична, тъй като съм в инвалидна количка от над 20 години след случай. И надлежно този маратон е с идея за набиране на средства за разкриване на лекуване на гръбначно-мозъчни контузии, което ме визира директно. 100% от набраните средства отиват за проучвания в тази тенденция. Аз съм безусловно длъжен да вземам участие морално в този маратон и съм безпределно признателен на всички, които се причисляват и разпознават идеята ", описа първият седящ скиор в България и член на тима по баскетбол в колички " София Балкан " - Влади Гюров.



" За мен е нещо извънредно благородно. За мен това е част от медицината, която, за жал, не се развива в толкоз огромни темпове “, споделя Карин Околие.

Следващото тичане Wings for Life World Run ще се състои на 5-ти май 2024-та година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР