В 14.00 часа днес в 272-ра аудитория на Софийския университет

...
В 14.00 часа днес в 272-ра аудитория на Софийския университет
Коментари Харесай

Бъдещи журналисти пишат за `Мрежата като оръжие`

В 14.00 часа през днешния ден в 272-ра публика на Софийския университет "Св. Климент Охридски " стартира писменият изпит по публицистика за кандидат-студенти от първата изпитна сесия. Кандидат-студентите, подали заявки за полагането му, са 417, заяви пресцентърът на висшето учебно заведение.

Кандидат-студентите пишат по конкурсната тематика "Думите отлитат, написаното остава ", която е изтеглена от Светлина Ангелова от Златица. Другите две контролни тематики, по които претендентите обаче не могат да пишат, са "Мрежата като оръжие " и "Кого следваме ".

Заместник-ректорът на Алма матер проф. Ренета Божанкова е поискала на кандидат-студентите ползотворна и целеустремена работа, убеденост в знанията, само че на първо място схващане за света и за себе си, с цел да може авторитетната изпитна комисия да ги оцени чудесно и да станат студенти на Софийския университет.

Доц. Ефрем Ефремов, ръководител на изпитната комисия по публицистика, е поздравил кандидат-студентите с празника Цветница и е изразил убеждението си, че претендентите ще бъдат "прекрасните цветя в букета на Факултета по публицистика и всеобща връзка ", на огромна част от които на 1 октомври 2018 година ще връчи студентските книжки.

В балообразуването на бакалавърските стратегии по "Журналистика " и "Връзки с обществеността " влизат оценките от писмения и от устния изпит по публицистика. От тази година в специалността "Книгоиздаване " ще се взима единствено по-високата оценка от двата конкурсни изпита, а не сборът, както беше до момента в изискванията за банкет.

Вече ще има опция по желание за кандидатстване в тази компетентност с оценките от матурите по "Български език и литература ", "История и цивилизация ", "Философски цикъл " и непознат език. Непроменено остава условието до вербален изпит по публицистика да се позволяват издържалите писмения изпит с оценка не по-ниска от добър /3,50/, прецизират от СУ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР