В 13 лунен ден до 14:28 часа може да си

...
В 13 лунен ден до 14:28 часа може да си
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – неделя – 13.02.2022

В 13 лунен ден до 14:28 часа може да си хапнете, без да прекалявате. Допустими са риба и месо. Препоръчват се храни, съдържащи доста въглехидрати. Това може да са разнообразни зърнени храни, сокове, конфитюри, сладкиши.

В 14 лунен ден след 14:28 часа - Ако с приближаването на пълнолунието чувствате тежест, вътрешен дискомфорт, поражда чувство за затлачване на организма, то изцяло преминете на вегетарианска храна или недояждане. Например, добре е да организирате „ ябълков ден “ или ден, в който ще пиете единствено пресни сокове. Дори и да не съумеете да гладувате, пробвайте се да употребявате допустимо минимум разнообразни храни в диетата си.

Сега е прекомерно дейна астралната сила, което значи, че бързо идва, само че и бързо си отива, по тази причина би трябвало да се поддържа виталният тонус. Пийте повече вода, което способства изчистването на организма.

Противопоказано е да се ядат храни от заведения за бързо хранене, да се подготвя храна от полуфабрикати, с доста подправки, доста мазни храни и мощно се предлага да се понижи количеството сладко. Да се заобикалят храни с горчив усет, мощен чай, кафе, алкохол.

Основното нещо в храненето в този момент е прясно приготвена храна. Може да се поглезите с деликатесни неща от разрушени белтъци и сметана. Продуктите на деня са бадемите, ябълки и круши.



ОРИЗОВИ КЮФТЕТА

Продукти: 1 ч. ч. ориз, 2 яйца, ½ ч. ч. натрошено сирене (може и кашкавал), масло, олио, брашно или галета, магданоз, черен пипер, сол на усет.

Приготвяне: Оризът се сварява в 3 ч. ч. подсолена вода, в която се прибавя масло колкото орех и се оставя да се охлади.

Прибавя се натрошеното сирене или настърган кашкавал, нарязаният на ситно магданоз, едното яйце и черният пипер. От сместа се оформят кюфтета, които се овалват в брашно или галета, потапят се в разрушено яйце и се пържат с сгорещено олио. Поднасят се топли.



„ Вашият ключ към трайното намаляване е да ядете най-вече тези храни, които имат висок дял на хранителни субстанции (некалорични хранителни фактори) към калории (въглехидрати, мазнини и протеини) “.

Джоуел Фърмън
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР