В 13 часа в сряда (местно време) съдът в Дания

...
В 13 часа в сряда (местно време) съдът в Дания
Коментари Харесай

Решава се съдбата на богаташа, заклал журналистка в подводницата си

В 13 часа в сряда (местно време) съдът в Дания ще произнесе присъдата против изобретателя Петер Мадсен, упрекнат в бруталното ликвидиране на младата шведска журналистка Ким Вал, чието обезглавено тяло бе открито край крайбрежията на скандинавската страна, напомня вестник The Copenhagen Post, представен от " Фокус ".

Според Бетина Халд Енгмарк, юрист на обвинения, шест месеца отнемане от независимост биха били обективна присъда за разчленяването, пакетирането в торбички и хвърлянето във водата на тялото на шведската журналистка.

Във финалната си защита Енгмарк подлага на критика прокурора по делото за това, че не е съумял да потвърди виновността на клиента й. Ако съдията почете настояването на отбраната, това би означавало Мадсен да бъде пуснат незабавно, защото бе лишен от независимост малко след убийството, осъществено на 10 август 2017 година

Прокурорът Якоб Бух-Йепсен изненадващо прикани за доживотна присъда, припомняйки, че Мадсън показа три разнообразни версии за гибелта на Ким Вал. Психолози и лекари са единомислещи, че Мадсен има отклонения.

„ Петер Мадсен съставлява такава значима и непосредствена заплаха за живота, тялото, здравето и свободата на други хора, че може да се наложи затвор, с цел да се предотврати заплахата от него ", бе заключението на водещия медицински орган на Дания.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР