В 13.20 автобус по линията 604 влиза в гараж Дружба

...
В 13.20 автобус по линията 604 влиза в гараж Дружба
Коментари Харесай

Шампионка по гребане шофира автобус в градския транспорт в София

В 13.20 рейс по линията 604 влиза в гараж Дружба и от шофьорската кабина слиза висока и красива дама. Дарина Кабакова! На 8 март, през днешния ден е била първа промяна и работното време ѝ свършва, видя Столица.bg. Спира на бензиноколонка и зарежда рейса.
Мъж на към 50 години забързан се доближава към рейса и ѝ подарява лале за Празника на дамите. А Дарина се усмихва благо и искрящо сините ѝ очи поглеждат срамежливо. Не е привикнала на толкоз огромна внимание.
Тя е извънредно красива и впечатляваща жена, която събира мъжките погледи и завистта на дамите. С съвършен маникюр е, сребърни бижуна по ръцете, красиво гримирана и със стилна прическа. С тъмносин, прилепващ по снажното ѝ тяло костюм и риза.

„ Днес беше тежко, след 10 часа имаше доста огромен трафик в центъра на София “, стартира диалогът ни с нея. Тя е една от двете дами, които ръководят рейсове в гараж Дружба. В шофирането за нея няма секрети. Обича да е зад кормилото на големия аавтобус, забавно ѝ е. От година и половина е на работа в гараж Дружба и се надява, че ще изкара там до пенсия.
Преди това е карала „ баничарка “ и камион в Български пощи. Когато споделила, че напуща и отива в градския превоз на столицата, сътрудник ѝ споделил: Ти си луда, не знаеш къде отиваш, там ще те побъркат! Тя обаче е зодия Дева и каквото си науми го прави.

Дарина е някогашна спортистка. Дълги години е упражнявала академчино гребане дружно с олимпийската шампионка Румяна Нейкова. Възпитаничка е на спортното учебно заведение на ЦСКА. Тя е републиканска шампионка на четворка скул, има и доста трофеи от интернационалните надпревари.
„ Завърших спортното учебно заведение на ЦСКА. Нямаше пари и четворката ни се разпадна. Много ми беше тъжно “, споделя красивата дама. Колегите й я харесват и като жена и като темперамент. Била мъжко момиче, доста виновна и сериозна, споделя за нея известният в гаража ката Кумо. „ А не ви ли споделиха, че им се карам “, люпопитна е Дарина, какво мислят за нея.

През 2007 година взема решение да изкара шофьорски курсове. „ Бях с две дребни деца, няма по какъв начин, трябваше да пътуваме и до село “, споделя Дарина. В един прелестен ден тя пътува по автомагистрала Тракия и вижда висока, руса и красива жена да кара ТИР.

„ Много се впечатлих, хареса ми дамата и си споделих, щом тя може, значи и аз мога “, спомня си Дарина. Изкарва курсовете за камион. Отстрани й изглеждало ужасно, само че следвала правилото, че когато мощно искаш нещо го постигаш. Като водач на рейс в Столичния градски превоз тя си дава ясна сметка, че носи отговорност за живота на пасажерите.

„ Пазя хората и не си изпускам нервите, макар че има хора, който предизвикат и нервират. Допълнително изнервящ е и трафикът. С доста хъс и дебелоглав се оправям с работата си “, откровенна е дамата с мъжка специалност.

Тя обаче е следващото доказателство, че времето на мъжки и женски специалности отдавно е отминало. Надява се, един ден казармата за момчетата да се върне. Признава, че доста я нервира кифленското поведение на девойки и дами. „ Нека да бъдат себе си и да не се завладяват “, отсича Дарина.

Преди да получи уважението на сътрудниците си, на което от дълго време се радва, Дарина се сблъсква с насмешки, съмнение и подозрение. „ Бившият ми шеф ми даде късмет и ме поддържаше. Много неща научих и от ортака на рейса. Има тънкости и по тази причина споделям, че поминък се краде, а не се дава “, споделя някогашната гребкиня.

Не крие, че и тя като всички дами е суетна, само че когато пропусне да се накипри, щерка ѝ незабавно я подсеща. Синът ѝ е на 25 години, а момчето ѝ е на 23. „ Подкрепям си децата, тъй като и те са моя опора. И двамата се гордеят с мен “, споделя Дарина. Първият път в брака не случила, само че в този момент има човек до себе си, който я обича. Признава, че простотията, злобата и завистта я натъжават. „ Хората са станали зли, даже в роднинските си връзки “, разочарована е Дарина. Иначе двете ѝ деца са тези, които усмихват всеки ден живота на Дарина.

От динамичността и нервите в градския превоз в София тя разпуска с разходки по планините. „ Обожавам планината, виждам тв-предавания и си предпочитам направления. Имаме прелестни, божествен кътчета в България “, споделя красивата дама и продължава да мечтае за отпуска.

Инфо: Столица

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР