В 13.00 часа Народното събрание ще гласува министър-председателя, структурата и

...
В 13.00 часа Народното събрание ще гласува министър-председателя, структурата и
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Какви са нагласите преди гласуването на проектокабинета Желязков в НС?

В 13.00 часа Народното събрание ще гласоподава министър-председателя, структурата и състава на държавното управление, препоръчани от най-голямата парламентарно показана партия ГЕРБ-СДС.





В проектокабинета отпред с Росен Желязков има един вицепремиер и 19 министри, 7 от които от актуалното служебно държавно управление.



Преди гласуването в пленарната зала обаче поддръжката за него остава неразбираема. ГЕРБ-СДС приканват за знакова поддръжка от ПП-ДБ, те обаче отхвърлят.



Втората политическа мощ Движение за права и свободи не е коментирала въобще оповестения в понеделник кабинет. Позициите на " Възраждане ", " ИТН " и Българска социалистическа партия са да не гласоподават за кабинет с първия мандат. А възможната поддръжка за кабинета Желязков провокира разкол в редиците на " Величие ", като водачът на парламентарната група Николай Марков нощес съобщи, че приключва всичките си участия в събития на партията.

За да бъде признат проектокабинетът " Желязков ", са нужни 121 гласа от народните представители.



Българска национална телевизия ще излъчи гласуването в пленарна зала в особено студио, което стартира незабавно след обедните вести.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР