В 13:00 часа днес в Централната Софийска синагога започна Молитва

...
В 13:00 часа днес в Централната Софийска синагога започна Молитва
Коментари Харесай

Молитва за мир в Софийската синагога. България с позиция срещу тероризма

В 13:00 часа през днешния ден в Централната Софийска синагога стартира Молитва за мир, съобщи NOVINI.BG.

Събитието е отклик на еврейската общественост в България и всички другари на Израел, и е ориентирано към изложение на взаимност и съпричастност към жертвите и техните фамилии, както и апел за мир в района след невижданата терористична офанзива против Израел на 7 октомври 2023 година

На церемонията участват президентът Румен Радев, министърът на външните работи Мария Габриел, ръководителят на Народно събрание Росен Желязков, кметът на София Йорданка Фандъкова, и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов, представители на институциите, дипломатическия корпус, депутати, общественици и други

Организатори на събитието са Организацията на евреите в България " Шалом ", Централния Израилтянски нравствен съвет, Федерацията на ционистите в България, Организацията на приятелите на Израел в България " Негев " и Офиса на Американския еврейски комитет в България.

Президентът Румен Радев към този момент съобщи, че в спора сред Израел и Хамас Организация на обединените нации и интернационалната общественост би трябвало да намерят път към деескалация, защото спорът има капацитет за по-мащабна дестабилизация.

Борислав Сарафов съобщи, че тероризмът в този тип, в който виждаме е жесток и подсигурява, че Прокуратурата на Р България ще следи строго за принуждение. Според него всичките ни старания би трябвало да бъдат ориентирани към наказване на отговорните.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР