В 13:00 часа днес, в пресклуба на Българската телеграфна агенция,

...
В 13:00 часа днес, в пресклуба на Българската телеграфна агенция,
Коментари Харесай

ГЛЕДАЙ ТУК: Любо Пенев призова ЦСКА да обяви позицията си, маха президентите от Изпълкома!

В 13:00 часа през днешния ден, в пресклуба на Българската телеграфна организация, Любослав Пенев и част от екипа му ще дадат конференция. Тя ще бъде на тематика: " Предстоящият конгрес за избор на президент и изпълком на БФС на 16 февруари 2018 година ".

Пресконференцията ще премине под надпис: " Любо - Лидерът, Пенев - Програма за Промяна, Прозрачност и Просперитет (4-те П-та) ".

ГЛЕДАЙТЕ БРИФИНГА НА ЖИВО ТУК!

 Снимка 324014
Източник:

" Когато станах селекционер, споделих че сме на дъното. Сега сме на дъното на това дъно, в случай че ме разбирате. Обещах преди време, че ще се работи доста. Управляващите в БФС обаче изхвърлиха всичко реализирано на боклука .

Това е част от моя екип. Футболният съюз сега е с върха надолу. Трябва да я обърнем. Във всеки екип ще има висококвалифицирани експерти.

Зад мен не стои безусловно никакъв кръг. Квадратчета, триъгълничета няма. Ще разберете останалите хора кои са, когато ви показва нови Изпълком. Новият професионален план ще бъде формиран от тактика - за 3, 7 и 10 години. Преди време в Америка взеха решение, че ще развиват футбол. И си сформираха 10-годишна тактика. Сега се вършат някакви сметки за 4 години. А чакахме 14 години за една база. Ако е по този начин - да сгъваме цирка.

Апелирам всички хора, които се скриха, да вземат да се покажат още веднъж .

ЦСКА още не е оповестил своята позиция. Пред почитателите смъквам шапка. Сега е борбата. Който желае да бъде част от смяната - да оказва помощ. Но почтено и демократично.

Стратегията е формирана от съставни елементи. Всички налични, които ще обсъдим с екипа ми. На него ще имам цялостно доверие. Голямата отговорност не ме плаши.

Ще има корекции в таксите на клубовете. В Изпълкома няма да има президенти и притежатели . Иначе се получава спор на ползи. Ще има и такси, които ще бъдат отстранени. Въвежда се система за електронно картотекиране . Няма да ми разнасяте някакви списъчета.

БФС ще работи с страната. С министерствата, общините, кметовете. Надявам се и министърът да не взима страна. Лека забележка си разрешавам.

Ще желая имот за нов стадион. Чисто футболен стадион. Имаме и план за две нови бази .

Искам ограничение на броя чужденци , употребявани от клубовете. Шампионът от последните години в България какъв принос има за националния тим? Не се сещам. Трябва да си развиваме българчетата. Иначе не им обръщаме внимание, поради чужденците.

Представители на футболните тимове обикалят по общини и заплашват футболните клубове. Аз ще работя с клубовете, само че посредством правила. А не по други способи. Ще има конкуренция. Високо равнище. Нови правила и правила. Тези на УЕФА, ФИФА и КАС ", разяснява Пенев.

Бившият народен селекционер е един от двамата претенденти за поста на сегашния президент Борислав Михайлов, които са оповестили публично кандидатурата си.

Другият е Ивайло Дражев. Самият Михайлов пък е подкрепян от статуквото във футболния ни съюз.

 Ивайло Дражев: Имам да си оправям остарели сметки с някои хора
Дражев: Имам да си оправям остарели сметки с някои хора

" Не може с 5 мача на едно международно да искаш да управляваш 20 години "

Стана ясно и че легендата на Левски - Николай Илиев застава зад Пенев в идните избори.

В изявление пред ТОПСПОРТ пък Стефан Софиянски изрично отхвърли оповестената по-рано през днешния ден информация, според която той също попада в екипа на Пенев.

 Стефан Софиянски пред ТОПСПОРТ: Не е правилно, че ще поддържа Любослав Пенев за президент на БФС
Софиянски пред ТОПСПОРТ: Не е правилно, че ще поддържа Любо Пенев за президент на БФС

" Нямам желание да вземам участие в ръководството на българския футбол "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР