В 13:00 ч днес всички автопатрули на полицията да спрат

...
В 13:00 ч днес всички автопатрули на полицията да спрат
Коментари Харесай

Всички полицейски патрули застават мирно в 13 ч днес

В 13:00 ч през днешния ден всички автопатрули на полицията да спрат  на уместно място, да  включат светлинната и звуковата сигнализация, служителите на реда да застанат от двете страни на автомобила спокойно и да отдадат респект към починалите си двама колеги за една минута.

Това гласи предписание на Министерство на вътрешните работи от през днешния ден по повд трагичната гибел на служителите на реда от Бургас Йордан Илиев и Атанас Градев.

Същевременно тази заран пред Българска национална телевизия някогашният министър на вътрешните работи Бойко Рашков дефинира като " пресилени " слуховете, че в Министерство на вътрешните работи има чадър над трафикантите на мигранти.

" Пресилено е, че в Министерство на вътрешните работи се прави чадър върху трафика на мигранти. Не би трябвало да се избързва с въпроси, които имат политически нюанс, трансферира се отговорността, аргументите за случилото се подлежат на изясняване в хода на следствието ", съобщи в  " Денят стартира "  бившият вътрешен министър.

По думите му казусът в Бургас е покруса за Министерство на вътрешните работи.

" Взети са ограничения за укрепване на защитата на границата с жандармерия и военни формирования, прави се всичко, което страната може да направи, има съществени инспекции на граничните пунктове ", добави Бойко Рашков.

Той разясни, че от отпуснатите 5 милиона лв. са употребявани не повече от един милион за ремонт на оградата на границата, като той е изработен в целокупност.

" Не са закривани гранични ръководства, а са основани - да вземем за пример в Резово, където мигрантският напън е голям.

Няма да разясня кадровите решения на министър Демерджиев, това са неговите визии. Информацията за потреблението на бази на Министерство на вътрешните работи за частни празненства е неистина, по подобен метод се злепоставя Министерство на вътрешните работи. Да съм ръководител на КПКОНПИ за мен не е цел номер 1 ", сподели още Бойко Рашков.

По думите му има два случая, като единият е почитан чиновник, които са свързани с нелегално живеене в резиденция на МВР(една от тематиките, по които сегашният министър Иван Демерджиев хвърли обвинявания срещу Рашков, б.р.). Той призова Агенцията за държавна финансова ревизия да направи инспекция.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР