В 12 от парижките райони средната цена на квадратен метър

...
В 12 от парижките райони средната цена на квадратен метър
Коментари Харесай

Рекордни цени на имотите в Париж

В 12 от парижките региони междинната цена на квадратен метър жилищна повърхност за октомври е била 9170 EUR, сочат данните на компанията LPI-Se Logen. Извън столицата този индикатор е достигнал 3970 EUR/кв.м., което също е рекордно равнище. Също по този начин във всичките 20 региона се следи растеж от 8% на годишна база. Най огромно повишаване се записва в 18-ти, 6-ти и 4-ти.

Тенденцията на повишаване се дължи най-много на високото търсене. Ръстът при продажбите е 7% на годишна база. И несъмнено този индикатор ще нараства като се има поради, че градът ще е хазаин на Олимпиада 2024. Влияние върху цените оказват и фактори като избирането на Доналд Тръмп за президент на Съединени американски щати, решението на Англия да напусне Европейски Съюз и избирането на Емануел Макрон за президент на Франция. И малко евентуално е новото строителство да понижи търсенето и надлежно да докара до амортизация на този вид парцели.

Високите цени на жилищата трансформираха и профила на купувачите. Отчитайки, че междинната цена на сходен парцел е 446 980 EUR, то 46% от клиентите са лица с високи приходи. Двойно е намалял броят на купувачите със междинни приходи – от 13.9% на 6.8%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР