В 12 часа в петък врачанският клон на „СИБАНК“ отиде

...
В 12 часа в петък врачанският клон на „СИБАНК“ отиде
Коментари Харесай

Бягството на банките! „СИБАНК“ закри офиса си във Враца, скоро ще ги последва и „Сосиете женерал Експресбанк“/снимки/

В 12 часа в петък врачанският клон на „ СИБАНК “ отиде в историята, откри инспекция на организация BulNews. Съобщение на входната врата на помещението на бул. „ Никола Войводов “, прочут като Пробива, предупреждаваше клиентите за смяната и къде могат да намерят парите си. В последния работен ден от предходната седмица и в събота бе изнесено цялото обзавеждане от досегашния офис, като бе махнат даже и банкомата. Свалени са и рекламните надписи от фасадата на постройката.
До закриването на клона на „ СИБАНК “ се стигна, откакто през май предходната година белгийското сдружение „ КЕЙ БИ СИ Банк “ НВ купи и „ Обединена българска банка “ АД. Преди това-през 2007 година, белгийската банково-застрахователна група КВС закупи капитала на „ СИБАНК “ ЕАД. Последва обединяване на двете финансови институции, които след сливането продължиха да работят на пазара под марката ОББ.
Така офисът на „ СИБАНК “ стана непотребен и разумно той бе закрит. Целият личен състав към този момент е изместен в постройката на ОББ, като първият етаж остава за физическите лица, до момента в който компаниите употребяват остарелия вход за втория етаж, където са построени нови салони за тяхното обслужване.
През последните 5 години това е следващият банков офис, който се закрива във Враца. В историята отидоха тези на „ Алфа банк “, „ Токуда “, Българска Банка за Развитие и други. Скоро се чака да бъде затворен и офисът на „ Сосиете женерал Експресбанк “, която неотдавна бе добита от ДСК.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР