В 12 часа днес с вой на сирени и едноминутно

...
В 12 часа днес с вой на сирени и едноминутно
Коментари Харесай

Полицаи от цялата страна сведоха глава за убития си колега на границата

В 12 часа през днешния ден с писък на сирени и едноминутно безмълвие, чиновниците от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Благоевград показаха почитта си пред паметта на починалия граничар мл. контрольор Петър Бъчваров, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

Почит на починалия на границата с Турция чиновник на Гранична полиция бе отдадена също и на територията на област Кюстендил. Това стана както пред Областната дирекция, по този начин и пред районните ръководства в Дупница, Рила и Бобов дол.

Бургаските служители на реда от всички звена на ОД на Министерство на вътрешните работи и РПУ-та в региона също отдадоха респект към убития край Елхово граничар.

Служителите на реда резервираха безмълвие и не пожелаха да разясняват последния драматичен случай с техен сътрудник. В края на август, при опит да спрат рейс, цялостен с мигранти, животът си изгубиха техните сътрудници Йордан Илиев и Атанас Градев.

Към чиновниците на реда в Сливен се причислиха чиновници в бранш „ Пътна полиция ”, районните ръководства в Нова Загора, Котели и Твърдица. Почит отдадоха и дежурните екипи на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на население ” в региона.

В същото време в Елхово се организира поклонението пред тленните остатъци на граничния служител на реда. Днешният ден е разгласен за погребален.

За проявен подвиг и храброст и за изключителни достижения в битката с престъпността и опазването на реда, министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев присъди на Петър Бъчваров посмъртно Почетния знак на Министерство на вътрешните работи. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР