В „12 без 5” и за около 30 минути работа

...
В „12 без 5” и за около 30 минути работа
Коментари Харесай

Набързо регионалната комисия одобри индексацията на строителните договори

В „ 12 без 5” и за към 30 минути работа депутатите от районната комисия в Народно събрание утвърдиха на първо четене промени в Закона за публичните поръчки, които дават опция цената на строителните контракти да се индексират по време на осъществяването им според от инфлацията, написа tribune.bg.

Поправката обаче би трябвало да мине през най-малко още едно съвещание на комисията и едно пленарно, с цел да се одобри – нещо, което наподобява невероятно предвид на политическата обстановка.

Утре правната комисия би трябвало да се произнесе за измененията.

„ Трябва доста ясно да заявим на пътните компании, че ще се разплатим единствено към тези, които са изрядни към страната. Тези, които са проблематични, би трябвало ДНСК и АДФИ да излязат със мнение за всеки един проект”. Това сподели ръководителят на Комисията по районна политика и народен представител от Политическа партия Настимир Ананиев пред публицисти по отношение на протестната подготвеност на пътните строители.

От думите му стана ясно, че 21 % от тези компании са изрядни.

„ Оказва се, че страната е пленник на условия и надали не би трябвало да напише празен чек на пътните компании. Искам да има решение, което да дава гаранции, че ще има поддръжка, само че и самите компании би трябвало да признаят наследството на ГЕРБ и какво се случваше по времето на ГЕРБ. Цялата тази каша би трябвало да я решим дружно, а не да заплашват с митинги непрестанно вместо да посочат какво се случваше преди няколко години”, добави Ананиев.

От своя страна заместник-министърът на финансите Андрей Цеков разяснява, че изцяло осъзнава сериозността на казуса, само че по думите му въпросът има доста аспекти.

„ Големият проблем пред страната е, че в последната една година не са направени подобаващи стъпки това нещо да се случи. Ние сме изправени пред една чрезвичайна обстановка, която най-вероятно ще постанова чрезвичайни ограничения, които са напълно в прерогативите на Народното събрание по силата на решението от 20 април”, разяснява Цеков.

Според него е нужно да се произнесат способените органи, които окончателно биха могли да дадат отговор на въпрос дали е законосъобразно възлагането на основни поправки посредством спомагателни задачи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР