В 12.30 ч. Радомир Чолаков от ГЕРБ, Амелия Личева, професор

...
В 12.30 ч. Радомир Чолаков от ГЕРБ, Амелия Личева, професор
Коментари Харесай

ИК регистрира Анастас Герджиков за изборите, кампанията без забележки към другите кандидати

В 12.30 ч. Радомир Чолаков от ГЕРБ, Амелия Личева, професор и учител в Софийския университет по Българска лингвистика, археологът проф. Николай Овчаров и проф. Владимир Атанасов внесоха в ЦИК документите за регистрация на Инициативния комитет за издигане на проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева за президент и вицепрезидент на Република България .

Внесохме в ЦИК документите от името на Инициативния комитет, нашият избор е Анастас Герджиков за президент, Невяна Митева за вицепрезидент, съобщи след процедурата Радомир Чолаков.

Лицата и индивидът, които съставляват България пред останалия свят, ние считаме, че би трябвало да бъде показани от Герджиков и Митева. Президентът на България би трябвало да въплъщава единството на нацията , да е добре признат от всички пластове на обществото, Анастас Герджиков извършва това изискване и Митева със своята поддръжка също би могла да бъде знак на българската почтена жена, разясни той.
 Герджиков: Когато разбрах, че ГЕРБ ще поддържат самостоятелен, мислех да се откажа
Герджиков: Когато разбрах, че ГЕРБ ще поддържат самостоятелен, мислех да се откажа

" Ако бъдем подкрепени от ГЕРБ, най-после няма никой от нас да бъде определен "

Чолаков добави, че предизборната акция на претендентите ще бъде градивна, делова и не мисли, че ще се " вършат каквито и да е забележки към останалите претенденти " .

66 лица влизат в ИК , описът ще бъде възложен от ЦИК.

Президентът би трябвало да чака поддръжка и да я получи от всички, не е партиен избор , акцентира Радомир Чолаков. Той бе безапелационен, че нямат диалози с партията за поддръжка като ИК, само че " мисли, че няма и да водят такива диалози ".
 Обединение - лайтмотивът на акцията на Герджиков
Обединение - лайтмотивът на акцията на Герджиков

Видни лица от ГЕРБ са в Инициативния комитет за издигането му

По думите му, се очаквала поддръжка от всички политически сили и българи и това е вярната позиция на президента на България.

Разноските за акцията се поемат сега от ИК, залата за събитието през вчерашния ден е платил персонално Радомир Чолаков.

Изборите за държавно управление и президент не би трябвало да се смесват, добави в умозаключение Чолаков.

Иначе номерът на ИК на Анастас Герджиков е 7 . От своя страна Николай Овчаров добави, че това е най-хубавото - " магическо число " .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР