В 12:08 часа британското време (14:08 часа българско) не трябва

...
В 12:08 часа британското време (14:08 часа българско) не трябва
Коментари Харесай

14:08! Кислородът на Титан трябва да е свършил, ще има ли чудо?

В 12:08 часа английското време (14:08 часа българско) не би трябвало да има повече О2 в изчезналия батискаф съгласно калкулации, представени от бреговата защита на Съединени американски щати.

Френски транспортен съд, считан за последната вяра за намиране на изчезналата подводница, прекоси Атлантическия океан и доближи в зоната за търсене, подготвена да пусне своята отдалечено ръководена подводница, с цел да открие петима изчезнали авантюристи. Добра вест все още обаче няма.



Задачата за избавяне на пасажерите, които са на подводницата Титан, обаче е необикновено сложна, написа Daily Mail. Авторите изясняват, че е невероятно членовете на екипажа от изчезналия батискаф просто да се " реалокират " на друга подводница.

 „ Ако спасителите съумеят да локализират изчезналия батискаф на дълбочина, те ще се изправят пред редица трудности и необикновено сложна задача за изваждане на подводница, за разлика от която и да било до момента изпълнявана “, се споделя в материала. 

Най-лошото в тази обстановка е, че петимата мъже, които са на батискафа, не могат да бъдат трансферирани на друга подводница, защото техническите характерности на Титан не разрешават това. Следователно спасението е допустимо единствено в случай че отдалечено управляваният дълбоководен уред успее да прикрепи кабел към изчезналия Титан и да го издърпа на повърхността.

Изваждането ще отнеме часове

" Ако я открият, изваждането на подводницата ще отнеме часове ", Това сподели морският откривател доктор Дейвид Гало в предаването „ Добро утро, Британия “, представен от „ The Guradian “.

„ Тези звуци се повтарят. Три разнообразни самолета са ги засекли по едно и също време и не престават към този момент повече от два дни. Няма доста неща в света, които да знаем, че могат да създават тон на еднакъв 30-минутен период “, сподели Гало.

„ На този стадий би трябвало да приемем, че това е подводницата, да стигнем до мястото, да я локализираме с акуратност и да пуснем подводните роботи, с цел да открият дали е тя. Всички екипи би трябвало да са подготвени при положение, че звуците са същински. И все пак избавителната акция за изваждането на „ Титан “ на повърхността ще отнеме часове “, добави той.

Кои са пасажерите на Титан?

Заседналите на борда, наречени Titan Five, включват английския милиардер Хамиш Хардинг, основния изпълнителен шеф на OceanGate Стоктън Ръш, ветерана от френския флот Пол-Хенри Наржеоле и пакистанския предприемач Шахзада Даууд и неговия наследник Сулеман, който е единствено на 19.


Пол-Хенри Наржеоле

Г-н Наржеоле, който е посетил Титан 35 пъти - повече от всеки различен човек - се преглежда като единственият човек на борда с умения и опит да помогне на спасителите да ги намерят или да освободи Титан, в случай че е затънал на морското дъно.

Съпругата на Стоктън Ръш, който е притежател на батискафа, се оказа потомък на двойка, починала по време на злополуката на кораба  " Титаник ".

Дизайнът на „ Титан “ го връща назад на повърхността след 24 часа

Подводницата „ Титан “ е замислена по този начин, че след 24 часа изплува автоматизирано на повърхността. Това сподели вложител в плана пред CNN.

„ Титан “ се държи под водата благодарение на баласт – тежести, които спомагат и за стабилността на кораба. Устройството им е такова, че след 24 часа те се откачат автоматизирано и подводницата изплува сама.

Единият от методите за откачане на баласта е в случай че екипажът клати кораба. Вторият вид е да употребява пневматична помпа, която да откачи тежестите.

Ако всичко това не проработи – въжетата на баласта се разпадат сами след 24 часа.

 

 

Очаквайте детайлности!

 

 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР