>В 12.00 часа в двора на ОУ Найден Геров ще

...
>В 12.00 часа в двора на ОУ Найден Геров ще
Коментари Харесай

Меден рудник“ отбелязва своя празник с голям концерт и много изненади за малки и големи

>
В 12.00 часа в двора на ОУ " Найден Геров " ще бъде обичайното поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на създателите на " Меден рудник ", а от 16.00 часа ще се надпяват и надиграват детски школи и самодейни сформира, които ще бъдат последвани от осъществяванията на отбор " Странджа ".

Кулминацията на празника ще бъде огромният фолклорен концерт, който ще стартира от 18.00 часа, с присъединяване на оркестър " Стралджа " с началник Матьо Добрев и странджанските национални артисти Жечка Сланинкова, Ваня Дженезова, Катя Георгиева, Цветелина и Панайот Стойчеви.

В неделя, 16  септември, на паркинга пред блок 128 от 10.00 часа ще се организира шампионат по битка с присъединяване на млади гении и потвърдили се бургаски и национални състезатели.

Тази година мотивите за празнуване са два, защото национално читалище " Паисий Хилендарски 1928 " празнува своя 90-годишен празник. Читалището е учредено през 1928 година от родолюбивите поданици на тогавашното село Карабаир. Нарекли са го " Пробуда ", а през 1936 година се основава и библиотеката към читалището. През 1980 година, когато към този момент селото става квартал на Бургас, се постанова името на читалището да се промени на " Паисий Хилендарски " като упоритостта му през годините е била да утвърди мястото си на културен и информативен център в актуалното културно пространство.

Празникът на Меден рудник се организира с финансовата поддръжка на Община Бургас, взаимно с национално читалище " Паисий Хилендарски 1928 " и Инициативен цивилен комитет.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР