В 11 града у нас е отчетено замърсяване на въздуха.

...
В 11 града у нас е отчетено замърсяване на въздуха.
Коментари Харесай

Замърсяването на въздуха в София - 4 пъти над нормата, но се изчиства

В 11 града у нас е регистрирано замърсяване на въздуха. Това сочат данни на индикатора " Air Quality Index " на Европейската комисия. Данните от тази заран демонстрират, че концентрацията на фини прахови частици (PM10) е над нормите в редица градове у нас. Най-мръсен е въздухът в София, където запрашаването е към 4 пъти над среднодневните правила от 50 µg/m3. Най-големи стойности в столицата са регистрирани в станциите в " Павлово " и „ Хиподрума “. Близо три пъти над нормата е запрашаването в Шумен.
Замърсяване е регистрирано още в Благоевград, Видин, Враца, Горна Оряховица, Перник, Пловдив, Плевен, Сливен и Смолян. В 11 града на България е регистрирано замърсяване на въздуха. Това сочат данни на индикатора " Air Quality Index " на Европейската комисия, оповестява " Фокус ". Данните от тази заран демонстрират, че концентрацията на фини прахови частици (PM10) е над нормите в редица градове у нас.
Най-мръсен е въздухът в София, където запрашаването е към 4 пъти над среднодневните правила от 50 микрограма на пространствен метър. Най-големи стойности в столицата са регистрирани в станциите в " Павлово " и „ Хиподрума “.
Гражданската платформа Air Sofia обаче демонстрира малко по-различни данни. Най-голямо е замърсяването в " Сухата река ", където цветът е лилав т.е. 10 пъти над нормата. В алено са " Младост ", " Дружба ", ж.к. " Яворов ", " Дианабад " и " Изгрев ". Но " Манастирски ливади ", " Овча купел " и " Борово " са безусловно чисти, по-ниско е запрашването в " Хиподрума ", " Стрелбище ", " Иван Вазов ", където нормата се движи към 50 микрограма на пространствен метър т.е. гранична стойност. А за през днешния ден се чака сдържан вятър, който да издуха мръсния въздух.
Близо три пъти над нормата е запрашаването в Шумен. Замърсяване е регистрирано още и в Благоевград, Видин, Враца, Горна Оряховица, Перник, Пловдив, Плевен, Сливен и Смолян.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР