В 11.18 часа е постъпил сигнал за настъпило ПТП. Незабавно

...
В 11.18 часа е постъпил сигнал за настъпило ПТП. Незабавно
Коментари Харесай

Младен Маринов: Имало е съприкосновение между автобуса и леката кола

В 11.18 часа е постъпил сигнал за настъпило ПТП. Незабавно са изпратени екипи. В рамките 10 минути първите полицейски коли са били на място. На място към този момент е имало други участници в придвижването, които също са спрели да окажат помощ на потърпевшите. Пожарната е получила сигнала 2 минути по-късно -  в 11.20, Рагирали са неотложно. Това сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи старши комисар Младен Маринов на брифинг за злополуката край Вакарел и добави:

" Тръгнал е пожарен автомобил от Ихтиман, който в границите на 13 минути е бил на местопроизшествието. Незабавно са подхванати всички ограничения за оказване помощ на потърпевшите. Беше спряно придвижването и организирн превоза към най-близките болнични заведения. Към момента имаме настанени 22 лица в болнични заведения в София. За положението им занапред ще получаваме информация от лечебните заведения.

За страдание, на място имаме 6 починали, на които ще се открива самоличността. В момента се правят процесуално – следствени дейности под надзора на прокуратурата.

Нашите дейности бяха ориентирани най-вече към на преодоляване на рецесията и първа помощ на потърпевшите. В момента се работи с двамата водачи - на леки автомобил, който е участник в ПТП, и с лидера на рейса.  И двамата водачи дават своите версии.

Имало е прикосновение, директно преди рейса да напусне пътното платно и да влезе в канавката.

Данните са, че автомобилът е влезнал в прикосновение странично с рейса и оттова са последвали идващите придвижвания на рейса към канавката, само че това би трябвало да се удостовери с автотехническите експертизи ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР