В 11.00 часа на 29 май (неделя) живеещите в местност

...
В 11.00 часа на 29 май (неделя) живеещите в местност
Коментари Харесай

Протест затваря пътя Варна - Златни пясъци в неделя | Граждани се оказаха заложници на спор между държавната и местната власт

В 11.00 часа на 29 май (неделя) живеещите в околност Ален мак и кк “Чайка ” ще затворят пътя Варна - Златни пясъци, след отбивката на Слънчев ден, в символ на митинг против безобразното положение на инфраструктурата в региона, оповестиха уредниците на акцията за Moreto.net.

" Отново се оказахме в насилствена подготвеност да излезем на улицата и да протестираме, откакто стана ясно, че със своя заповед от 4 май 2022 година регионалният шеф Благомир Коцев е спрял осъществяването на решението за обезпечаването на пари и стартирането на ремонта на улиците в кк “Чайка ”, декларират жителите и допълват:

" Ще покажем, че отхвърляме да бъдем заложници на котерийни боричкания и междуведомствени войни ".

Това ще бъде четвъртият митинг от началото на годината. Организира се от Гражданския съвет за развиване на кк “Чайка ”, който бе основан при започване на февруари 2022 година

Протестът има за цел да постави завършек на " административния геноцид, на който от години близо 10 000 варненци са подложени ".

Ето какво декларират още жителите в писмо до медиите:

Благодарение на нашата твърда решителност и кардиналната поддръжка, която Вие - медиите, ни оказвате, в навечерието на третия митинг (на 10 април 2022 г) Община Варна призна проблемите в региона с оповестяването на проект за главен ремонт на следните улици: ул. " Петър Попов " - от пътен възел с бул. " Княз Борис I " до кръстовище с ул. " Семьон Дежньов ", - I-ви етап; ул. " Проф. Петър Ников " - в сектора от ул. " Петър Попов " до ул. " Боян Бъчваров " ; ул. " Янко Славчев " - от спирка " Варненски свободен университет " до ул. " Атанас Липчев " ; ул. “Инж. Цаню Цанев " - в сектора от ул. " Янко Славчев " до ул. " Атанас Липчев ", както и възобновяване на панорамния път Варна – Златни пясъци и сектора от път VAR1082, попадащ в обсега на свлачище „ Трифон Зарезан ”.

Заложен за ремонт бе и общински път VAR1082 от км. 0+000 (кръстовище с път I-9) до км. 1+700.

Ние, живеещите от години сред дупки, кръпки и най-голямото свлачище в страната ( “Трифон Зарезан ”), приехме този знак от страна на Общината като началото на края на нашите неволи и рисковия тип на региона ни.

Няколко дни по-късно обаче още веднъж се оказахме в насилствена подготвеност да излезем на улицата и да протестираме, откакто стана ясно, че със своя заповед от 4 май 2022 година регионалният шеф Благомир Коцев е спрял осъществяването на решението за обезпечаването на пари и стартирането на ремонта на улиците в кк “Чайка ”.

Упорството, с което регионалният шеф отхвърля да разреши Варна да има гласуван бюджет, с цел да може жителите да живеят в естествена и сигурна среда, намираме за демонстрация на последна безнаказаност и ни кара да се усещаме като заложници на междуинституционален спор с политически привкус - позиция, в която като жители и данъкоплатци, отхвърляме да бъдем поставяни.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР