В 11:00 часа на 1 октомври 2024 г. започна процесът

...
В 11:00 часа на 1 октомври 2024 г. започна процесът
Коментари Харесай

Започна удостоверяването на машините за гласуване за вота през октомври

В 11:00 часа на 1 октомври 2024 година стартира процесът по засвидетелствуване на сходството на машините за гласоподаване за вота на 27 октомври . Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на електронното ръководство (МЕУ).

От ведомството показват, че устройствата са признати в МЕУ на 30.09.2024 година, след края на работния ден на Централната изборна комисия.

Екипите на МЕУ първо ще правят инспекция на предоставените за потребностите на удостоверяването активи от ЦИК. Сертифицирането на изборните машини протича под наблюдението на специалисти от Държавна организация " Национална сигурност ".

Министерството на електронното ръководство кани записаните партии, неправителствени организации и други, според член 213а, алинея 3 от Изборния кодекс да вземат участие в процеса.

Удостоверяването на техническите устройства за гласоподаване ще се организира в предпазена среда, в постройката в МЕУ, където е конфигурирана нова камера, която ще излъчва картина и тон в действително време. В зала " Партер " ще може да се следи целият развой по засвидетелствуване, като всеки жител ще има свободен достъп до нея в работно време през седмицата.
 МЕУ продължава да дири специалисти за засвидетелствуване на машините за гласоподаване
МЕУ продължава да дири специалисти за засвидетелствуване на машините за гласоподаване

Министерството удължи периода за набиране на външни специалисти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР