В 101 държави по света нараства рискът от масови безредици

...
В 101 държави по света нараства рискът от масови безредици
Коментари Харесай

Очакват се размирици в 101 държави до края на годината

В 101 страни по света нараства рискът от всеобщи вълнения през третото тримесечие на годината. Това сочи отчет на английската консултантска компания " Вериск мейпълкрофт ", оповестява " Блумбърг ".

В 101 от 198 страни се регистрира нарастване на риска от публични вълнения, което е най-голямото тримесечно нарастване от началото на съответните калкулации през 2016 година Същевременно рискът е намалял в 42 страни, цитира news.bg.

Предпоставките за безредици в страните от Европейския съюз се усилват на фона на по-високите цени на силата, до момента в който в разрастващите се страни публичното неодобрение се изяснява с повишението на цените на храните и със страховете от международна продоволствена рецесия. Според изследването рисковете ще се усилят през идващите месеци.

Иран и Русия - две рецесии, които чакат януари в засада и зад които се крие различен фундаментален залог: доверието в западния свят, неговата воля да пази своите съдружници по света и да ускори или не своята визия за интернационалните правила

Очакват се изостряне енергийната рецесия и нарастване на разноските за живот през есенно-зимния интервал в Европа.

Сушата и дефицитът на вода в доста страни ще доведат до повишение на цените на храните, което може да провокира локални митинги в най-засегнатите региони.

Сред страните с нараснал риск от обществени безредици са Кипър, Германия, Норвегия, Полша и Украйна. През 2023 година се чака рисковете да се усилят в Германия, Нидерландия и Швейцария, наред с други страни.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР