В 100% стачна готовност сме до приемането на Бюджет 2023

...
В 100% стачна готовност сме до приемането на Бюджет 2023
Коментари Харесай

Янка Такева, СБУ: В 100% стачна готовност сме до приемането на Бюджет 2023 

В 100% протестна подготвеност сме до приемането на Бюджет 2023 и до угаждане настояванията и политиките на КНСБ, свързани с държавния бюджет. Това сподели в изявление за предаването  " Нюзрум “  по Радио " Фокус “  ръководителят на Синдиката на българските учители Янка Такева. 

" Много дълъг бе петъчният ден. Удовлетворени сме от това, което направихме ние, синдикатите – съществени членове на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България. Отново дадохме на обществото в България един урок по поданство – по какъв метод да пазиме правата си, изключително когато се преглежда бюджетът. Стачната подготвеност продължава да набира по-мащабни размери, тъй като ние не знаем дали парламентарните групи ще удържат на думите си за това, за което разговаряхме, дали и по какъв начин ще създадат това, което поискахме. Следващата седмица ни следва присъединяване в Комисията по бюджета като край, с цел да забележим по какъв начин стоят нещата. Това, което разбрахме е, че бюджетът на страната ще бъде признат не по-късно от 26 юли. Ако блокираме Народното събрание и не одобряват бюджета може и да не излязат “, изясни тя.  

" Дела трябват, а не думи “, на мнение е Такева.  

" Искаме да предупредим нашите депутати, че думите завършиха. Те се глезиха четири месеца и не разглеждаха бюджета. 4 месеца отидоха напразно, с цел да могат да намерят общ език между тях. Четири месеца по 3 – това са 120 дни. За 120 дни човек, в случай че желае, може да направи чудеса за своя народ. Добре, че ние тръгнахме на митинги, с цел да се подреден. Въпреки всичко аз имам вяра на депутатите, на министъра на финансите и на всички парламентарните групи, че ще изпълнят клетвата си – че ще работят в името на народа “, добави ръководителят на Синдиката на българските учители Янка Такева. 

" В сферата на образованието начална учителска заплата е 1486. Това е по-ниско от заплатата на чистачката в магазина или в банката “, разяснява още тя.  

Веселка Иванова
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР