В 10:00 часа започва националното външно оценяване по математика на

...
В 10:00 часа започва националното външно оценяване по математика на
Коментари Харесай

Четвъртокласниците се явяват на НВО по математика: Ето кога обявят резултатите

В 10:00 часа стартира националното външно оценяване по математика на учениците от четвърти клас. В 1738 учебни заведения ще има изпит и са ангажирани над 13 600 квестори.

Тестът за НВО по математика в края на IV съдържа 25 тестови задания. Оценките от националното външно оценяване в края на IV се показват в брой точки и се вписват в удостоверението за приключен начален стадий на главно обучение.

Всеки възпитаник би трябвало да носи писалка, която написа с черен цвят, молив и гума и чертожни принадлежности . Ученик с нарушено зрение носи и брайлова машина, брайлов екран, брайлови принадлежности за начертаване, техническо средство за увеличаване на шрифта при работа с компютър и оптични средства.

Над 52 000 четвъртокласници се явиха в понеделник на националното външно оценяване по български език и литература.

Тестът по български език съдържаше 21 задания, разпределени в три елементи. В първата част имаше диктовка и 10 задания с избираем отговор, тест за четене и тестови задания, и речева задача с креативен темперамент, изискваща свободен отговор. Втората част на теста се състоеше от текст за четене с схващане и до 10 задания към него – четири задания с избираем отговор, и шест – със свободен отговор. Третата част на теста включваше задача с креативен темперамент. Изискваше се учениците да основат къс текст от три до шест фрази благодарение на нагледна опора /в случая е серия от картини/.

Творческата 21-ва задача изискваше отговор на въпроса: „ Ако Земята можеше да приказва, какво би ни помолила? “ . Четвъртокласниците можеха да употребяват в отговора си илюстрация и думите: планета, пушек, боклуци, океани, почва и дървета.

Резултатите ще бъдат оповестени до 7 юни .

Вижте правилните отговори на НВО по български език след 4-и клас

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР